Τζανάκης: Θα φτάσουμε κοντά στα 30.000 κρούσματα

Τζανάκης: Θα φτάσουμε κοντά στα 30.000 κρούσματα

Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες προέβλεψε ο Νίκος Τζανάκης επισημαίνοντας πως μπορούμε να δούμε υψηλούς πενταψήφιους αριθμούς, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν έως και τα 30.000 κρούσματα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, τόνισε ότι «είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα είχαμε πολλά κρούσματα. Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τότε αυτή η πρόβλεψη είχε αιφνιδιάσει, αλλά αποδείχτηκε συντηρητική. Μπορεί να έχουμε παρόμοιες τιμές και τις επόμενες ημέρες. Σε αυτή την πανδημία ένας μέρος των κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι Δέλτα, τα υπόλοιπα είναι Όμικρον και θα δούμε τι διασωληνώσεις και νοσηλείες θα δώσουν».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, θα είχε προκληθεί λιγότερη αναστάτωση στους πολίτες εάν τα μέτρα είχαν τεθεί σε ισχύ νωρίτερα αλλά τώρα αυτά «θα πρέπει να εφαρμοστούν από αύριο Πέμπτη» και πρόσθεσε ότι τα υψηλά κρούσματα θα πρέπει να αποτρέψουν τους πολίτες από το να βγουν και να συνωστιστούν για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης τόνισε πως από τα 21.657 κρούσματα τουλάχιστον τα 5.000 με 6.000 σχετίζονται με τη μετάλλαξη Δέλτα και πλέον με την επικράτηση της Όμικρον όλα μοιάζουν σαν να έχουμε παράλληλα δύο πανδημίες. Η κορύφωσή της αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ανησυχία προκαλεί και η άνοδος του δείκτη θετικότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter