Βάλε 4 τοστ, θα το κάψουμε απόψε κυρ Άκη

Βάλε 4 τοστ, θα το κάψουμε απόψε κυρ Άκη

«Με τέσσερα τοστ χορταίνει η οικογένεια όλη» είπε τις προάλλες ο Άκης Παυλόπουλος, συμπεριλαμβάνοντας τη φράση στη λίστα με τις δεκάδες αντίστοιχες εξωφρενικές που έχουν ακουστεί από το καλοκαίρι του 2019 και μετά με στόχο (συνειδητά ή όχι δεν έχει σημασία) τον εξωραϊσμό της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η φράση αυτή του Άκη Παυλόπουλου καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι τηλεθεατές του ΣΚΑΪ ενημερώνονται για τα κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για πολλά νοικοκυριά. Είναι πολλά περισσότερο από μια βλακεία ή ένα λάθος.

*** Ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περίπου 2,3 φορές υψηλότερος από τον μέσο μηνιαίο μισθό της χώρας μας, αλλά την ίδια στιγμή πληρώνουμε ακριβά την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τα καύσιμα, πολλά προϊόντα του σούπερ μάρκετ και τελευταία και τα τρόφιμα, ο κ. Παυλόπουλος μας λέει ότι τέσσερα τοστ είναι αρκετά για να χορτάσει μια οικογένεια. Αν αυτό δεν είναι θράσος, τότε τι; Μπορεί ο ίδιος και η οικογένειά του να χορτάσει, άραγε, με τέσσερα τοστ; Να μην χρειαστεί ποτέ, αλλά μπορεί;

*** Η δημοσιογραφία έχει εκφυλιστεί, το γνωρίζουμε πολύ καιρό, αλλά αν συνηθίσουμε τη φράση του κ. Παυλόπουλου και του οποιουδήποτε Παυλόπουλου, τότε ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μην μαθαίνουμε τις καταγγελίες μητέρας θύματος των Τεμπών στην Εξεταστική Επιτροπή; Α, το ζήσαμε κι αυτό. Τότε τι;

*** Ο ίδιος απάντησε, μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του, ότι «η αναφορά ήταν δεικτική (δηκτική είναι το σωστό κ. Παυλόπουλε) και χλευαστική για την ακραία κατάσταση της ακρίβειας. Ευτυχώς αυτοί είναι λίγοι, γιατί όλοι οι υπόλοιποι απλά το κατάλαβαν». Ευτυχώς, όλοι κατάλαβαν αυτό που είπε, με τον τρόπο που το είπε. Όλοι κατάλαβαν ότι το εννοούσε. Δεν διάβασα ούτε μια ανάρτηση, ούτε μια τοποθέτηση που να λέει «όχι ρε παιδιά, το εννοούσε αλλιώς». Κανείς. Κανείς, διότι δεν είμαστε ηλίθιοι.

*** Διαβάσαμε και ρεπορτάζ για «τα οφέλη του κρύου». Κι αυτό κανονικότητα;

*** «Μην μου πείτε ότι πιστεύει κανείς ότι επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει τον αρχηγό που είναι κεντρώος και δημοκράτης και να προσελκύσει δικούς μας ψηφοφόρους ότι δεν ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία, τι σημαίνει δεξιά παράταξη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το ξέρει και ο ελληνικός λαός. Και θυμάται ο ελληνικός λαός», έλεγε το 2018 η Εύη Χριστοφιλοπούλου μπροστά σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Ο προοδευτικός λαός θυμάται και ξέρει τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία κ. Χριστοφιλοπούλου μου, εσύ μάλλον ξέχασες με αντίτιμο μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο…

*** Αν πάντως θυμόμαστε για κάτι την κ. Χριστοφιλοπούλου είναι για εκείνους τους απίστευτους μορφασμούς της σε ομιλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, οι οποίοι αποτέλεσαν έμπνευση για πολλά βιντεάκια που έγιναν, τότε, viral.

*** Ανοίγουν στις 12 Φεβρουαρίου τα γήπεδα μετά το λοκ ντάουν που είχε επιβληθεί λόγω των επεισοδίων στου Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, λέει, να βάλει «το μαχαίρι στο κόκκαλο» γι’ αυτό οι αγώνες θα γίνονται με κάμερες, μέτρο που έχει επιβληθεί ξανά στο παρελθόν και με ηλεκτρονικό εισιτήριο, μέτρο που επίσης είχε επιβληθεί και παλιότερα.
Θα τηρηθούν εν ολίγοις μέχρι τα επόμενα σοβαρά επεισόδια ή τον επόμενο νεκρό…

*** Τέλος στην ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη βάζει ο Χάρης Δούκας, δικαιώνοντας τους αγώνες των κατοίκων. «Προχωρούμε όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ό,τι δηλαδή δεν έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

*** Εν τω μεταξύ ένα πουλάκι από την πλατεία Κοτζιά μου είπε ότι ο Δούκας δέχεται ανελέητο πόλεμο εντός του Δήμου από διάφορα «γαλάζια» παιδιά που ακόμα δεν έχουν χωνέψει την ήττα Μπακογιάννη.

*** Διευθύντρια Γυμνασίου στο Ρέθυμνο έκανε μήνυση σε 7 μαθητές επειδή το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη με τα γνωστά σε όλους μας επιχειρήματα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κάποιοι και όχι λίγοι – ψηφοφόροι του Μητσοτάκη – πανηγυρίζουν στα social media και απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε; Μάθετε τα παιδιά σας να αξιολογούν, να αμφισβητούν και να διεκδικούν για να κάνουν αργότερα τον κόσμο τους καλύτερο .
Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία…

*** Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν επειδή χτύπησαν ακροδεξιό διαδηλωτή, σε επεισόδια για την επέτειο των Ιμίων. Ταχύτατη η αντίδραση των Εσωτερικών Υποθέσεων. Αν ήταν αριστερός θα έψαχναν για κανά χρόνο μέχρι τελικά να ξεχαστεί…

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter