Βενεζουέλα: 32 συλλήψεις μετά από απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο

Βενεζουέλα: 32 συλλήψεις μετά από απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο

Στη σύλληψη 32 ατόμων, μεταξύ των οποίων στρατιώτες, αλλά και πολίτες, προχώρησαν οι Αρχές της Βενεζουέλας, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με την στήριξη των ΗΠΑ, ετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας του. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν εκτός των 32 που συνελήφθησαν οι Αρχές για την ίδια υπόθεση αναζητούν άλλα 11 άτομα, μεταξύ των οποίων ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και στρατιώτες, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Σε βίντεο που δημοσίευσαν οι Αρχές, συμμετοχή στην συνωμοσία εναντίον του Μαδούρο, εμφανίζεται να έχει και η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η αποκάλυψη της συνωμοσίας εναντίον του προέδρου, αλλά και εναντίον του υπουργού Άμυνας Βλαντιμίρ Παντρίνο, αποκαλύφθηκε μόλις την Δευτέρα. Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο Νίκολας Μαδούρο κάλεσε τις δικαστικές Αρχές να «επιβάλλουν, όπως πρέπει, την μέγιστη ποινή σε όλους τους εμπλεκόμενους, για τρομοκρατία, συνωμοσία και προδοσία».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η «ακροδεξιά αντιπολίτευση», έλαβε υποστήριξη από την CIA και από την Υπηρεσίας Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ και η όλη έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις είχε διάρκεια μεγαλύτερη του μήνα. Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η έρευνα παρέμενε άκρως μυστική για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού η κυβέρνηση δεν ήθελε να διαταράξει τις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης Μαδούρο και των ΗΠΑ που στις 21 Δεκεμβρίου έφεραν συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι στη Βενεζουέλα φέτος θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, για τις οποίες ο Μαδούρο έχει δεσμευθεί ότι θα είναι «ελεύθερες και δίκαιες». Βέβαια δικαστήριο έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει στην Μαρία Κορίνα Ματσάδο να είναι υποψήφια, καθώς κατηγορείται για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων καταγγελιών για διαφθορά, αλλά και επειδή υποστηρίζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Επιστολική ψήφος: Δύο όρους βάζει ο Ανδρουλάκης για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Στα «σχοινιά» η Κεραμέως

Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνό τέχνασμα και κοινοβουλευτική εκτροπή η τροπολογία Κεραμέως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter