Βιβλία για την Ημέρα της Γυναίκας από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

Βιβλία για την Ημέρα της Γυναίκας από τις Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

Πρωταγωνίστριες σε αμέτρητες σελίδες βιβλίων, πρωταγωνίστριες στη συγγραφή, μα πάνω απ’ όλα πρωταγωνίστριες στη ζωή.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι Εκδόσεις Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα σάς προτείνουν συναρπαστικά μπεστ σέλερ βιβλία με πραγματικά ξεχωριστές γυναίκες! Δυναμικές, ασυμβίβαστες, παθιασμένες…

Υπέροχες, μοναδικές θηλυκές φιγούρες που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία!

STRANGERS IN THE NIGHT

Εκείνη, μια καλλονή του Νότου που μεταμορφώθηκε σε θεότητα του έρωτα στο Χόλιγουντ. Εκείνος, ο θρυλικός τραγουδιστής του οποίου η φωνή καθήλωνε τους πάντες. Ο καθένας τους ξεχωριστά ήταν ακαταμάχητος – μαζί, ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Το άστρο της Άβα Γκάρντνερ μεσουρανούσε την ώρα που η καριέρα του Φρανκ Σινάτρα –και η δημόσια εικόνα του ως οικογενειάρχη– δεχόταν βαρύτατο πλήγμα. Οι ημέρες των κορυφαίων επιτυχιών και των φανατικών θαυμαστριών είχαν παρέλθει. Η Άβα, από την άλλη, κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ στην Αμερική. Η ζήλια και η προδοσία κάνουν την εμφάνισή τους και, όταν οι δυο τους υποκύπτουν στο ταμπεραμέντο και στα ελαττώματά τους, η ευτυχία τους απειλείται σε κάθε στροφή της κοινής τους πορείας.

Η Heather Webb μάς ταξιδεύει στα χρυσά χρόνια του Χόλιγουντ, όταν το θυελλώδες ειδύλλιο ανάμεσα στα δύο αυτά λαμπρά αστέρια καθόρισε –και αψήφησε– μια ολόκληρη εποχή. Η Άβα Γκάρντνερ και ο Φρανκ Σινάτρα κλυδωνίστηκαν από τα σκαμπανεβάσματα της επιτυχίας και της αποτυχίας, του πάθους και του θυμού, στη διαδρομή ενός έρωτα που κάλυψε δεκαετίες και ηπείρους. Το Strangers in the night είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για δυο ανθρώπους που, όπως τόσοι άλλοι στο Χόλιγουντ, ήταν αληθινές αδελφές ψυχές, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ποτέ την απόσταση που τους χώριζε.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ COCO
ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ

Δυναμική αλλά και ευάλωτη, φιλόδοξη αλλά και ρεαλίστρια, στερημένη την αγάπη από την οικογένειά της, η Κοκό Σανέλ καταφέρνει από απλή μοδίστρα να γίνει η εμβληματική φιγούρα της γυναικείας μόδας. Ο ασταθής συναισθηματικός της κόσμος θα την οδηγήσει, εν μέσω πολέμου, στην αγκαλιά ενός Γερμανού αξιωματικού, για τον οποίο θα νιώσει έντονα συναισθήματα. Είναι αυτή η σχέση που θα τη στιγματίσει ως συνεργάτιδα των Ναζί, γιατί δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η άνετη ζωή που διάγει στη σουίτα της στο πολυτελές Ριτζ του Παρισιού, τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν από κακουχίες και διώξεις.

Σε αυτό το βαθιά ψυχογραφικό μυθιστόρημα, η Gioia Diliberto ερευνά τα κίνητρα της αινιγματικής Κοκό Σανέλ και απεικονίζει τη μάχη των εσωτερικών εξομολογήσεών της την ώρα που έρχεται αντιμέτωπη με τη βαναυσότητα του πολέμου, πέφτει θύμα ενός μεγάλου έρωτα και προσπαθεί να απελευθερώσει τον ανιψιό της από τα χέρια των Ναζί. Από τις σελίδες του βιβλίου αναδύεται μια ισχυρή προσωπικότητα, γεμάτη ελαττώματα και πάθος για τη ζωή, η οποία αγκαλιάζει τις αποφάσεις της ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Πλούσιο σε ιστορικά γεγονότα, το Κωδικός Coco αφηγείται την προσπάθεια μιας γυναίκας να αντισταθεί στο κακό, όταν αυτό την κοιτούσε κατάματα.

 

POOR THINGS / ΧΑΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ

Οι φιλοδοξίες του Θεόνικου Μπάξτερ να δημιουργήσει την τέλεια σύντροφο παίρνουν σάρκα και οστά όταν ανακαλύπτει τη σορό της όμορφης Μπέλλας, την οποία επαναφέρει στη ζωή με ένα επιστημονικό θαύμα που θυμίζει Φρανκενστάιν. Ωστόσο, το όνειρό του κατακρημνίζεται από τον θυελλώδη έρωτα του Δόκτορα Άρτσιμπαλντ ΜακΚέρι για εκείνη. Η Μπέλλα, όμως, έχει τις δικές της επιθυμίες να κυνηγήσει. Έτσι, αφήνεται σε πάθη και πόθους, σε ένα οδοιπορικό που την οδηγεί από αριστοκρατικά καζίνο σε καταγώγια της Αλεξάνδρειας και στο περιθωριακό Παρίσι. Εξερευνώντας τη θέση της ως γυναίκα στη σκιά της πατριαρχίας, η Μπέλλα ξέρει ότι είναι στο χέρι της να κατακτήσει την ελευθερία και να αποφασίσει τι νόημα έχει η αληθινή αγάπη στη ζωή της.

Το πιο δημοφιλές βιβλίο του Alasdair Gray είναι μια ένδοξη ιστορία του φανταστικού, ένα εκρηκτικό μείγμα φάρσας, μελοδράματος και ιδιόρρυθμου χιούμορ. Ωστόσο, είναι και ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα για τη σκωτσέζικη προοδευτική παράδοση και την υποκρισία της βικτωριανής εποχής. Πάνω απ’ όλα, το Poor things είναι ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα για την αληθινή αγάπη και την επιστημονική τόλμη, αλλά κυρίως για την αξία της ελευθερίας των επιλογών μας στη ζωή, το οποίο μεταφέρθηκε με τρόπο μοναδικό στη μεγάλη οθόνη από τον πολυβραβευμένο Γιώργο Λάνθιμο.

 

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣ ΜΟΡΤΟΝ
Η ΕΠΑΥΛΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ

Η Καρολάιν Μόρτον, μετά τη χρεοκοπία του πατέρα της, εργάζεται ως συνοδός της πλούσιας χήρας Φρόγκερτον. Οι δυο τους δέχονται την πρόσκληση της θείας της, λαίδης Έλενορ, για τα γενέθλια της 17χρονης ξαδέρφης της, Μέιμπελ. Μια γιορτή που γίνεται σε μια μεγαλόπρεπη έπαυλη χτισμένη την εποχή των Τυδώρ και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της αριστοκρατίας. Όταν, όμως, ένα γηραιό μέλος της οικογένειας βρίσκεται φρικτά δολοφονημένο με μια βελόνα πλεξίματος καρφωμένη στον λαιμό, οι χαρές και τα γέλια σβήνουν∙ ο τρόμος κυριαρχεί όχι μόνο γιατί υπάρχουν απτές ενδείξεις ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δολοφονίες, αλλά επειδή όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, στα σκοτεινά βάθη του οποίου κρύβονται τρομερά εγκλήματα που μόλις τώρα αρχίζουν να αναδύονται στην επιφάνεια.

Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου από την Catherine Lloyd που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη ρομαντική ατμόσφαιρα με μια άρτια δομημένη αστυνομική πλοκή γεμάτη ανατροπές, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει με παραστατικό τρόπο τις προκαταλήψεις και τις κοινωνικές αδικίες εκείνων των καιρών. Μια δεξίωση γενεθλίων γίνεται ο καμβάς στον οποίο υφαίνονται σκοτεινές υποθέσεις, παράνομα ειδύλλια και μακάβριες δολοφονίες, με τον αναγνώστη να πρέπει να ανακαλύψει τον δολοφόνο, ο οποίος καραδοκεί σε κάθε γωνιά της έπαυλης…

 

 

Η ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ ΑΥΤΩΝ… ΟΙ ΓΑΤΕΣ!

Ο εμφύλιος πόλεμος στο Παρίσι και η επιδημία πανούκλας αποτέλεσαν το έναυσμα για να λάβει η γάτα Μπαστέτ σημαντικές αποφάσεις και να ξεκινήσει η οδύσσειά της. Ήρθε, πλέον, η στιγμή ο πολιτισμός των γατών να πάρει τη σκυτάλη από τον ανθρώπινο. Αποστολή της Μπαστέτ, αυτή τη φορά, δεν είναι απλώς να βοηθήσει την κοινότητά της −που αποτελείται από γάτες και ανθρώπους− να επιβιώσει, αλλά και να συλλάβει την εικόνα ενός κόσμου όπου θα κυριαρχούν οι γάτες κι όπου εκείνη θα είναι η βασίλισσά τους. Ωστόσο, η Μπαστέτ καταλαβαίνει πως, αν θέλει να υπάρξει ένας αυτόνομος γατίσιος πολιτισμός, πρέπει να κατανοήσει τρεις χαρακτηριστικές ανθρώπινες έννοιες: το χιούμορ, τον έρωτα και την τέχνη.

Μετά το Οι γάτες… αύριο −το πρώτο βιβλίο της σειράς−, ο Bernard Werber συνεχίζει τις περιπέτειες της διάσημης γάτας του και ταξιδεύει τον αναγνώστη σε έναν άλλον κόσμο, αμφισβητώντας με μοναδικό τρόπο τη ζωή και την ύπαρξη. Η ιστορία της Μπαστέτ ισορροπεί αριστοτεχνικά μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να σταματά να μας προβληματίζει, με τον συγγραφέα να δημιουργεί ένα εκπληκτικό κράμα φανταστικής και κλασικής λογοτεχνίας, διανθισμένης με βιτριολικό-γατίσιο χιούμορ!

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter