Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη: Οι προχειρότητες του υπουργείου Υγείας οδηγούν σε παραιτήσεις γιατρών

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη: Οι προχειρότητες του υπουργείου Υγείας οδηγούν σε παραιτήσεις γιατρών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα, 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της μοναδικής ακτινολόγου του Κέντρου Υγείας Αγρινίου αφού την ενημέρωσαν ότι με «εντέλλεσθε» μετακινείται εν μια νυκτί στο Νοσοκομείο Άρτας για να καλύψει τις εκεί ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό.

«Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ συνεχίζει να ακολουθεί σταθερά την ίδια τακτική των μετακινήσεων. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα πολλά οργανικά κενά δεν καλύπτονται με προσλήψεις αλλά με μετακινήσεις και “εντέλλεσθε”. Αποτέλεσμα είναι να μετακυλίονται οι ελλείψεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας, και να ταλαιπωρούνται οι μετακινούμενοι ιατροί.

Στην Αιτωλοακαρνανία, μία ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη υγειονομικά περιοχή, η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται, οι υπηρεσίες υγείας είναι ανεπαρκείς και οι ιατροί έχουν καταντήσει υγειονομικοί νομάδες, όπου δέχονται με τον τρόπο αυτό ευθεία προσβολή της αξιοπρέπειας τους», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τον υπουργό Υγείας, «εάν θα προχωρήσει στην ανάκληση των μετακινήσεων ιατρών από Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους και εάν θα προχωρήσει άμεσα σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να στελεχωθεί επαρκώς το ΕΣΥ».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ζαμπάρας Μίλτος Ακρίτα Έλενα, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυλωνίτης Αλέκος, Βέττα Καλλιόπη, Γαβρίλος Γιώργος, Δούρου Ειρήνη, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ηλιόπουλος Όθων, Κόκκαλης Βασίλης, Μάλαμα Κυριακή, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κώστας, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Παπαηλιού Γιώργος, Παππάς Πέτρος, Πέρκα Θεοπίστη, Πολάκης Παύλος, Πούλου Γιώτα, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γιώργος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter