Βουλγαρία: Στις κάλπες η χώρα για πέμπτη φορά μέσα σε δύο χρόνια

Βουλγαρία: Στις κάλπες η χώρα για πέμπτη φορά μέσα σε δύο χρόνια

Την πέμπτη της εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δύο χρόνια θα διεξάγει η Βουλγαρία θα διεξαγάγει πρόωρες γενικές εκλογές γύρω στα τέλη Μαρτίου, καθώς κανένα από τα κόμματα του τρέχοντος κοινοβουλίου, που σχηματίστηκε μετά τις γενικές εκλογές του Οκτωβρίου, δεν κατάφερε να συγκροτήσει κυβερνητικό συνασπισμό.

Η τρίτη και τελευταία εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που δόθηκε από τον βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), απέτυχε στις 20 Ιανουαρίου.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι η 26η Μαρτίου ή η 2η Απριλίου.

Σε ένα τελευταίο βήμα πριν προκηρύξει εκλογές, ο Ράντεφ κάλεσε τους ηγέτες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε συνάντηση στις 20 Ιανουαρίου για να συζητήσουν εάν θα μπορούσε να σχηματιστεί πλειοψηφία.

Σημειώνεται πως μαζί με το BSP, μόνο τρία ακόμα κόμματα αποδέχθηκαν την πρόσκληση – το GERB (Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας), το Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (DPS) και η Βουλγαρική Ανάβαση.

Αν και τα τέσσερα κόμματα αποφάσισαν να μην σχηματίσουν συνασπισμό σε αυτό το κοινοβούλιο, συμφώνησαν ότι θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό στο επόμενο κοινοβούλιο.

Πηγή: Euronews, bne IntelliNews

Διαβάστε επίσης:

Βουλγαρία: Η χώρα ψηφίζει για τέταρτη φορά μέσα σε ενάμισι χρόνο – Ανησυχίες για την αύξηση των τιμών

Εκλογές στη Βουλγαρία: Προβάδισμα για το κόμμα Μπορίσοφ, αλλά… πολιτικό τέλμα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter