Βουλή: «Γαλάζιο» ΕΣΡ με πρόεδρο την Κουτζαμάνη

Βουλή: «Γαλάζιο» ΕΣΡ με πρόεδρο την Κουτζαμάνη

Εκτός από την πραξικοπηματικού χαρακτήρα μεθόδευση κατά της ΑΔΑΕ για να τη… γλιτώσει η ΕΥΠ, η πλειοψηφία δρομολογεί στην αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την αντικατάσταση των μελών της Ολομέλειας του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ για να «σώσουν» την ΕΥΠ

Στις προτάσεις της συμπολίτευσης εντοπίζονται πρόσωπα που αν μη τι άλλο θα προκαλέσουν θόρυβο σε σχέση με τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές.

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι η Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, προάγεται από αντιπρόεδρος σε πρόεδρο του ΕΣΡ, δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει το όνομα του πρώην υπουργού Εσωτερικών και εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος προτείνεται για μέλος της Ολομέλειας.

Επιπλέον, προτεινόμενο μέλος είναι και ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019.

Αντιπρόεδρος προτείνεται ο έτερος δημοσιογράφος και παρουσιαστής στο κανάλι ONE, Γιάννης Πολίτης, ενώ λοιπά προτεινόμενα μέλη είναι τα εξής:

Δημήτρης Σταυρόπουλος, δημοσιογράφος

Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πέτρος Τριανταφυλλίδης, αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Γιώργος Βλαβιανός, δημοσιογράφος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter