Βουλή: Ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλίας καταγγέλλει ο Φάμελλος – «Αποσύρετε το νομοσχέδιο»

Βουλή: Ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλίας καταγγέλλει ο Φάμελλος – «Αποσύρετε το νομοσχέδιο»

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ «για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής» ζήτησε κατά την πρώτη συνεδρίαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ιδιωτικοποιεί το νερό στη Θεσσαλία.

«Θεωρούμε απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται μια μεγάλη καταστροφή ως δικαιολογία και ευκαιρία για την ιδιωτικοποίηση του νερού από επιτήδειους. Ιδρύει έναν οργανισμό, μια Α.Ε., που αφαιρεί αρμοδιότητες από την Πολιτεία, την περιφέρεια, την αυτοδιοίκηση και θα λειτουργεί κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε διάταξης για τους οργανισμούς του δημοσίου» είπε και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα μοντέλο που η κυβέρνηση θα φέρει για ολόκληρη τη χώρα».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τη fast track διαβούλευση επί του νομοσχεδίου και επισήμανε πως στην εν λόγω αντισυνταγματική διάταξη προβλέπεται ότι «οι πολίτες της Θεσσαλίας στα τιμολόγια θα πρέπει να πληρώνουν και τους χρυσούς μισθούς της ολλανδικής εταιρίας», η οποία ανέλαβε το master plan μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Ντάνιελ. «Δεν θα πληρώνουν οι Θεσσαλοί τα golden boys της εταιρίας που ήρθε “φωτογραφικά” να μελετήσει» τόνισε.

«Τερατώδες ψέμα»

Στον αντίποδα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, απάντησε πως «ο ισχυρισμός ότι υπάρχει οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση για το νερό της Θεσσαλίας είναι τερατώδες ψέμα», κρίνοντας ότι ο κ. Φάμελλος προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. «Μιλάμε για έναν φορέα που έχει αποκλειστικά και μόνο ιδιοκτησία του δημοσίου. Όποτε τι στην ευχή ιδιωτικός φορέας είναι που έχει μόνο δημόσιο; Πώς μπορείτε να λέτε χωρίς να κοκκινίζετε για ιδιωτικοποίηση του νερού όταν είναι 100% δημόσιο;» αναρωτήθηκε.

Ως προς τους μισθούς των Ολλανδών της HVA Ιnternational, ο υπουργός δεν αρνήθηκε την κριτική, αντιτείνοντας όμως πως δεν πρόκειται για golden boys. «Πώς θα διοικηθεί αυτός ο φορέας χωρίς κατάλληλους ανθρώπους; Πώς θα προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους; Ψάχνουμε ανθρώπους να αναλάβουν αυτήν την τρομακτική ευθύνη και τίποτα δεν αποκλείει ο χ Νάνιελ να έρθει πάλι φέτος ή του χρόνου ή του παραχρόνου. Δεν σας νοιάζει ο χρόνος όμως, μόνο το πολίτικο όφελος» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Η πρώτη αντίδραση Παπανώτα – Η απόσυρσή μου είναι νίκη για τον Γεωργιάδη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σιδηρόπουλος στη θέση Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας μετά τα σεξιστικά σχόλια

Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο – «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr

Ο Ανδρουλάκης, ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ

Ισραήλ: Εξετάστηκαν μέσα στην εβδομάδα τα σχέδια επίθεσης στο Ιράν – Το κρίσιμο τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Champions League: Ρεάλ – Μπάγερν, το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών – Πώς πήραν την πρόκριση (Videos)

Υγεία SOS: Λωρίδα της γάζας τα νοσοκομεία – Μόνο χαράτσια και χειρουργεία με πληρωμή

Σοκ: Ανώτερος Αξιωματικός της Πυροσβεστικής έδερνε τη σύντροφό του – Τον κατήγγειλε αλλά η ΕΛΑΣ… δεν τον βρίσκει

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter