Βουλή: Με 20 άμεσες προσλήψεις ο Χρυσοχοΐδης θα «εκσυγχρονίσει» το ΕΚΑΒ

Βουλή: Με 20 άμεσες προσλήψεις ο Χρυσοχοΐδης θα «εκσυγχρονίσει» το ΕΚΑΒ

Με την άμεση πρόσληψη μόλις 20 ατόμων για τη στελέχωση των ασθενοφόρων της Αττική προσπάθησε να… χρυσώσει το χάπι ο νέος υπουργός Υγείας αναφορικά με τα πολυεπίπεδα ελλείμματα του ΕΚΑΒ, τα οποία προκαλούν τη μία τραγική απώλεια μετά την άλλη ανά την Ελλάδα.

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή με την νέα υπουργική του ιδιότητα, το θύμα του Predator, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι εκτός από τις 20 προσλήψεις, θα ανοίξει σύντομα η πλατφόρμα για «λοιπό προσωπικό» προκειμένου να προσληφθούν 250 άτομα κλάδου ασθενοφόρων για 2 έτη υπηρεσίας στο ΕΚΑΒ Αττικής.

Ξεκαθαρίζοντας το πλαίσιο των… επικείμενων προσλήψεων, γνωστοποίησε πως θα υπάρχουν 40 δικυκλιστές για άμεση και ταχύτερη πρόσβαση. «Ελπίζω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες γιατί τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλοί διαγωνισμοί για 330 άτομα και έχουν εμφανιστεί μόλις 188» είπε προσπαθώντας να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες.

Όσον αφορά την πολυσυζητημένη ΠΝΠ «στρατικοποίησης» του ΕΚΑΒ, σημείωσε πως μεταφέρονται 191 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές για την στελέχωση των ασθενοφόρων.

Κατά τ’ άλλα, κατέστησε σαφές -όπως και ο προκάτοχός του- πως οι προσλήψεις στο ΕΣΥ θα είναι «πρώτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση, ενώ αίσθηση προκάλεσε πως δεν γνώριζε καν ότι οι πόροι που θα κατευθυνθούν στην Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν στο 8% των κονδυλίων, κάτι που έμαθε με παρέμβαση εκτός μικροφώνου από τη Σ. Βούλτεψη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter