Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρου επιχείρησε να προκαλέσει «χάος» με εκρηκτικά πριν από την ορκωμοσία του Λούλα

Βραζιλία: Οπαδός του Μπολσονάρου επιχείρησε να προκαλέσει «χάος» με εκρηκτικά πριν από την ορκωμοσία του Λούλα

Συνελήφθη οπαδός του Μπολσονάρου, ο οποίος σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να προκαλέσει «χάος» μία εβδομάδα πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο εν λόγω άνδρας είχε τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε βυτιοφόρο κοντά στο αεροδρόμιο της Μπραζίλια, δηλώνοντας ότι είχε ως στόχο ήταν να «προκαλέσει χάος» και «την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων» ώστε να «εμποδίσει την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού στη Βραζιλία».

Μολονότι είχε γίνει απόπειρα πυροδότησης, ο μηχανισμός δεν εξερράγη, δήλωσε ο Ρόμπσον Καντίντο, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας της Μπραζίλια, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1. Την αστυνομία ειδοποίησε ο οδηγός του βυτιοφόρου αφού βρήκε τον εκρηκτικό μηχανισμό το πρωί του Σαββάτου.

«Τα σοβαρά γεγονότα που συνέβησαν χθες στη Μπραζίλια αποδεικνύουν πως τα στρατόπεδα των λεγόμενων ‘πατριωτών’ έχουν γίνει εκκολαπτήρια τρομοκρατών», έγραψε στο Twitter ο Φλάβιο Ντίνο, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει υπουργός Δικαιοσύνης στην επόμενη κυβέρνηση του Λούλα.

Ο συλληφθείς διευκρίνισε πως είχε καταστρώσει το σχέδιο με άλλους οπαδους του Μπολσονάρου, οι οποίοι διαδήλωναν επί ημέρες μετά την ανακοίνωση της ήττας του απερχόμενου προέδρου μπροστά από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων στην Μπραζίλια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η ιδέα ήταν να τοποθετήσουν τουλάχιστον δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατηγικά σημεία, με στόχο να πετύχουν «να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας» και «να προκαλέσουν την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε στην αστυνομία ο Ολιβέιρα Σόουζα, σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter