Βραζιλία: Το Καρναβάλι «νίκησε» το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ρεκόρ τουριστικών εσόδων

Βραζιλία: Το Καρναβάλι «νίκησε» το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ρεκόρ τουριστικών εσόδων
AP Photo/Silvia Izquierdo

Αριθμό ρεκόρ τουριστικών εσόδων ύψους 6,9 δισ. δολαρίων (6,4 δισ. ευρώ) κατέγραψε για το Καρναβάλι η Βραζιλία το 2023. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 1,5% μεγαλύτερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα υψηλότερα έσοδα που είχε σημειώσει η χώρα το 2014, όταν φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, η Βραζιλία έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τα 8,1 δισ. δολάρια (7,5 δισ. ευρώ) σε έσοδα από τον τουρισμό έως το 2027.

Το Καρναβάλι χαράσσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική πολιτική στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η κυβέρνηση έχει επενδύσει σε έργα για τη βελτίωση των υποδομών, και την ασφάλεια, με την ελπίδα να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, διαθέτοντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στα τουριστικά σημεία.

Φέτος, πάνω από 12.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, σύμφωνα με το BBC. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι αυτό θα βελτιώσει τη φήμη της πόλης σχετικά με τη βία και την εγκληματικότητα.

«Η πόλη πρέπει να διαθέτει αξιοπρεπείς υποδομές, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί όλους αυτούς τους τουρίστες, επομένως η πολιτεία προχωρά σε επενδύσεις για να τους παρέχει μια μοναδική εμπειρία», δήλωσε ο Φελίπε Ταβάρες, επικεφαλής οικονομολόγος στην Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου (CNC).

Το Ρίο ντε Τζανέιρο έχει επίσης επενδύσει 8,1 εκατ. δολάρια (6,4 εκατ. ευρώ) σε σχολές χορού που διδάσκουν σάμπα, οι οποίες οργανώνουν τις διάσημες παρελάσεις. Οι σχολές ανοίγουν για το κοινό μερικές εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις πρόβες τραγουδιού, μουσικής και χορού.

«Καθώς οι σχολές διαθέτουν περισσότερα χρήματα, έχουν και περισσότερους πόρους για να επενδύσουν σε εξοπλισμό και κοστούμια. Ετσι, οι τουρίστες θα δουν κάτι πιο εντυπωσιακό, πιο εκλεπτυσμένο και το πάρτι του Καρναβαλιού θα είναι γι αυτούς μια φανταστική εμπειρία», σημείωσε ο Κάρλος Ουέρνεκ, πρόεδρος του τουριστικού ομίλου Visit Rio.

50.000 νέες θέσεις εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένας μεγάλο ποσοστό κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέιρο εξαρτάται οικονομικά από το Καρναβάλι. Μάλιστα, οι επενδύσεις για τους εορτασμούς του 2024 έχουν δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες υποστηρίζουν κυρίως ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια.

Για παράδειγμα, οι σχολές σάμπα απασχολούν εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων των διοργανωτών, των μοδίστρων, των μουσικών και των ερμηνευτών. Ακόμα, το Ρίο κατέγραψε επίσημα φέτος 15.000 πλανόδιους πωλητές, που θα εργαστούν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, σε σχέση με τους 10.000 που υπήρχαν πέρυσι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter