Βρετανία: Ουρά 7 χλμ για το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ – Δίπλα της θα ταφεί και ο Φίλιππος

Βρετανία: Ουρά 7 χλμ για το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ –  Δίπλα της θα ταφεί και ο Φίλιππος

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να συρρέει στο Ουέστμινστερ Χολ για να δει από κοντά το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και να αποτίσει φόρο τιμής. Η ουρά που έχει σχηματιστεί και πάλι σήμερα από το πρωί φτάνει τα 7χλμ με εκτιμώμενο χρόνο αναμονής τουλάχιστον τις 11 ώρες.

Παράλληλα, τα παιδιά της Ελισάβετ ετοιμάζονται σήμερα, Παρασκευή για τη δεύτερη αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για την κηδεία που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο, σε λιγότερα από τέσσερα 24ωρα. Η τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας της πριγκίπισσας Νταϊάνα έφτασε τους 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές. Το ρεκόρ αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ.

Αυτά που έχουν ήδη γίνει γνωστά είναι ότι η κηδεία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη για τη 13:00 ώρα Ελλάδος. Δύο χιλιάδες άτομα θα παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων παγκόσμιοι ηγέτες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ανακτόρων, οι αρχηγοί κρατών και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα συγκεντρωθούν στο Ρόαγιαλ Χόσπιταλ, ένα γηροκομείο βετεράνων στο δυτικό Λονδίνο, και από εκεί θα πάνε όλοι μαζί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Πριν από τις εκδηλώσεις της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές δεξιώσεις για τους επίσημους καλεσμένους. Η πρώτη, το βράδυ της Κυριακής, από τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο Μπάκιγχαμ. Η δεύτερη από τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι στο Τσερτς Χάουζ, τη στιγμή που αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κατευθύνονται στο Γουίνδσορ για την ταφή. Η άμαξα που χρησιμοποιήθηκε για τις κηδείες του Εδουάρδου Ζ’, του Γεωργίου Ε’, του Γεωργίου ΣΤ’ και του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ θα μεταφέρει και το φέρετρο της Ελισάβετ.

Δίπλα στην Ελισάβετ θα ταφεί και ο Φίλιππος

Η κηδεία της βασίλισσας θα τελεστεί τη Δευτέρα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Καθώς η βασίλισσα θα αναπαύεται, ο πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021, θα μεταφερθεί από το Βασιλικό Θόλο κάτω από το παρεκκλήσι, όπου είχε ταφεί προσωρινά, και θα τοποθετηθεί δίπλα στη σύζυγό του, σύμφωνα με την Telegraph.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή. Από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, εκείνος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της. Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, συνολικά 24.

Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Βασιλικό θησαυροφυλάκιο, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter