Washington Post: Η Αίγυπτος σχεδίαζε να στείλει κρυφά 40.000 πυραύλους στη Ρωσία

Washington Post: Η Αίγυπτος σχεδίαζε να στείλει κρυφά 40.000 πυραύλους στη Ρωσία

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post σχετικά με την στάση του προέδρου της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσι, καθώς σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο τελευταίος φέρεται να διέταξε πρόσφατα τους υφισταμένους του να κατασκευάσουν έως και 40.000 πυραύλους που θα αποσταλούν κρυφά στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ένα μέρος άκρως απόρρητου εγγράφου, συνοψίζει τις υποτιθέμενες συνομιλίες μεταξύ του Σίσι και ανώτερων αιγυπτιακών στρατιωτικών αξιωματούχων και αναφέρεται επίσης σε σχέδια προμήθειας της Ρωσίας με βλήματα πυροβολικού και πυρίτιδα. Στο έγγραφο, ο Σίσι δίνει εντολή στους αξιωματούχους να κρατήσουν μυστική την παραγωγή και την αποστολή των πυραύλων «ώστε να αποφευχθούν προβλήματα με τη Δύση».

Η Washington Post απέκτησε το έγγραφο από μία σειρά απόρρητων αρχείων που αναρτήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στο Discord, μια εφαρμογή συνομιλίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο και τις συνομιλίες που περιγράφει, ο πρέσβης Αχμέντ Αμπού Ζαίντ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, δήλωσε ότι «η θέση της Αιγύπτου από την αρχή βασίζεται στη μη εμπλοκή σε αυτή την κρίση και στη δέσμευση να διατηρήσει ίσες αποστάσεις και με τις δύο πλευρές, ενώ επιβεβαιώνει την υποστήριξη της Αιγύπτου στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο στα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε και τα δύο μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιτύχουν μια πολιτική λύση μέσω διαπραγματεύσεων», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter