Wimbledon: Άντεξε στο θρίλερ ο Τσιτσιπάς

Wimbledon: Άντεξε στο θρίλερ ο Τσιτσιπάς

Με μία πολύ δύσκολη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική νίκη επί του Αυστριακού Ντόμινικ Τιμ προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του περίφημου τουρνουά Ουίμπλεντον: 3-6, 7-6 (1), 6-2, 6-7 (5), 7-6 (8).

Ο αγώνας ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης και ολοκληρώθηκε …33 ώρες αργότερα, με πραγματική διάρκεια 3 ωρών και 56 λεπτών. Μάλιστα ο Τσιτσιπάς σπατάλησε δύο ματς-πόιντ πριν «κλειδώσει» τη νίκη. «Νιώθω ότι ήμουν στο γήπεδο ατελείωτες ώρες, ελπίζω τουλάχιστον να το απολαύσατε», είπε από το μικρόφωνο των Άγγλων διοργανωτών.

Ο Τσιτσιπάς είχε κακή απόδοση στο εναρκτήριο σετ, που έγινε χθες, αλλά η 24ωρη διακοπή λόγω βροχής τον βοήθησε να ανασυγκροτηθεί. Στα προηγούμενα τρία τουρνουά σε χορτάρι, ο Έλληνας τενίστας παρουσιάστηκε αγνώριστος και αποκλείστηκε πολύ νωρίς.

Ο 29χρονος Tιμ έμεινε πολύ πίσω λόγω σοβαρών τραυματισμών στον καρπό, αλλά μετράει στην καριέρα του περισσότερες από 15 νίκες συνολικά επί των «Big 3» Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ. Σήμερα βρίσκεται στο 93 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο έφτασε στο παρελθόν μέχρι και στο νούμερο 3.

Στον επόμενο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει αύριο έναν άλλον βετεράνο σούπερ σταρ, τον 36χρονο Βρετανό Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έχει πανηγυρίσει στο Ουίμπλεντον ακόμα και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο πολύπειρος Μάρεϊ, άλλοτε νούμερο 1 στον Κόσμο και …γηπεδούχος, βρίσκεται πλέον στο 40 της λίστας της ΑΤΡ. Ο Τσιτσιπάς παραμένει στο 5.

Νωρίτερα στο Ουίμπλεντον, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ με 6-0, 5-7, 2-6 και αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο. Εάν προκρινόταν, θα αντιμετώπιζε στην επόμενη φάση τη μνηστή του Τσιτσιπά, Πάουλα Μπαντόσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter