Wimbledon: Έβγαλε… 21 ο τεράστιος Τζόκοβιτς με την 4η σερί νίκη του στο τουρνουά

Wimbledon: Έβγαλε… 21 ο τεράστιος Τζόκοβιτς με την 4η σερί νίκη του στο τουρνουά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι εδώ! Ο μεγάλος Σερβος τενίστας με μια ακόμη ανατροπή, επικράτησε του, πρωτάρη σε τελικούς γκραν σλαμ Νικ Κύργιου, με 3-1 σετ (4-6, 6-3, 6-4, 7-6) κι έφτασε τους 21 τίτλους σε κορυφαία τουρνουά (τους 7 στο Wimbledon εκ των οποίων τέσσερις σερί). Ξεπέρασε έτσι τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ που σταμάτησε στους 20 και πλησίασε σε απόσταση βολής τον Ράφα Ναδάλ που εχει 22…

Ο 35χρονος Σέρβος, έφτασε τις 28 συνεχόμενες νίκες στο διάσημο τουρνουά, A και μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ τενιστών, που έχουν κατακτήσει από -τουλάχιστον- τέσσερις συνεχόμενες φορές, το Wimbledon και είναι μόλις τρεις, οι Μπγιόρν Μποργκ, Πιτ Σάμπρας και Ρότζερ Φέντερερ.

Στο ματς ο Κύργιος προσπάθησε με το εξωπραγματικό του σερβίς να κάνει την έκπληξη αλλά απέναντι στο Τζόκοβιτς αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό. Ο “Νόλε” είχε πολλές απαντήσεις, ο Κύργιος όχι και το τελικό 3-1 αποδείχθηκε δίκαιο στο 100%.

Έτσι ο Νόλε στον 32ο τελικό γκραν σλαμ της καριέρας του (είναι πλρον ο νέος ρέκορντμαν) πήρε το τρόπαιο από τα χέρια της Κέιτ Μίντλετον και μαζί την επιταγή των 2 εκατ. που το συνοδεύουν ως χρηματικό έπαθλο.

Ο ιδιόρυθμος Κύργιος, παρότι μαχητικός, έχασε ως συνήθως, πολλές φορές και σε αυτό το παιχνίδι, την ψυχραιμία του (με αρκετούς τσακωμούς με τον  διαιτητή, την προπονητική του ομάδα, ενώ τα έβαλε με μια θεατή κλπ.) κάνοντας πολλά λάθη που δεν άφησε άφησε ανεκμετάλλευτα ο θρυλικός Τζόκοβιτς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter