Χειμάρρα: Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Χειμάρρα: Συγκέντρωση για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Κανονικά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη, στη Χειμάρρα, παρά την προσπάθεια τον αλβανικών Αρχών να τη σταματήσουν.

Η εκδήλωση έγινε επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Στην αρχή της εκδήλωσης η αλβανική αστυνομία επέδωσε έγγραφο το οποίο αναφέρει πως δεν εγκρίνεται η συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Φρέντη Μπελέρη, που συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές. Τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και Ελληνες πολιτικοί, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας.

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας» ανέφερε ο Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο Open μέσα από τη φυλακή.

Για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή, ο Μπελέρης έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους του και γενικά σε όλους τους ομογενείς στη Χειμάρρα και τον νότο της Αλβανίας.

«Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά πάντα στο τέλος κερδίζει», τόνισε.

«Η μόνη αιτία που βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους, για λογαριασμό στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», σημείωσε ακόμη ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα απορρίφθηκε η έφεση του Φρέντι Μπελέρη, μέσω της οποίας ζητούσε την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter