Χείρα βοηθείας από την ακροδεξιά ψάχνει ο Μητσοτάκης στη Χαλκιδική

Χείρα βοηθείας από την ακροδεξιά ψάχνει ο Μητσοτάκης στη Χαλκιδική

Με την ακροδεξιά ψήφο στο στόχαστρό του εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Χαλκιδική, απευθυνόμενος κατά βάση στους ψηφοφόρους «κομμάτων και κομματιδίων» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, και κάνοντας έκκληση για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του κόμματός του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Εδώ, λοιπόν, στη Χαλκιδική ένα στόχο έχουμε: πάμε να βγάλουμε δύο έδρες. Τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το ποσοστό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, αλλά πρέπει να συμπιέσουμε και κάποια μικρότερα κόμματα και κομματίδια, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους κυρίως στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ευθαρσώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από τη Χαλκιδική, επικαλούμενος από το θρησκευτικό συναίσθημα και την Ορθοδοξία έως και τα εθνικά θέματα.

«Κόμματα τα οποία ήταν παντελώς άγνωστα, επικαλέστηκαν το θρησκευτικό συναίσθημα και νομίζω ότι παραπλάνησαν κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο εκφράζουν την πίστη τους, ψηφίζοντας ένα συγκεκριμένο μικρό κόμμα» συνέχισε την εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος των πολιτών για να φτάσει στην… ψήφο τους, συμπληρώνοντας πως «η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται στα όρια ενός κόμματος. Η πίστη μάς ενώνει, δεν μας διχάζει και σε καμία περίπτωση τα ζητήματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης».

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα και εδώ στη Χαλκιδική θα το ακούσουν συμπολίτες μας και μπορεί να επαναξιολογήσουν τις επιλογές τους. Όπως νομίζω ότι θα αξιολογήσετε κι εσείς εδώ, ειδικά στη Μακεδονία, στη βόρεια Ελλάδα, τι σημαίνει ουσιαστικά, στην πράξη, υπεύθυνος πατριωτισμός» κάλεσε τους πολίτες, ενώ λίγο αργότερα απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους ψηφοφόρους του να βρουν και να… οδηγήσουν στην κάλπη όσους δεν τον ψήφισαν.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας γνωρίζετε στον περίγυρό σας κάποιους συμπολίτες μας που την τελευταία στιγμή επέλεξαν να μην μας ψηφίσουν. Σας ζητώ, λοιπόν, να κάνετε την προσπάθεια αυτή και να τους εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό την επόμενη μέρα να έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας τρομολαγνικά πως «δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον της χώρας και μόνο σήμερα η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει μέλλον, προκοπή και σταθερότητα» και πως «δεν υπάρχει και καμία άλλη πρόταση διακυβέρνησης».

Επιχείρηση εκφοβισμού για τα εθνικά

Ο έτερος πυλώνας για να απευθυνθεί στο ακροδεξιό και αντιδραστικό κοινό ήταν τα εθνικά θέματα και η εξωτερική πολιτική, με τον πρώην πρωθυπουργό να θέτει ως κομβικό ζήτημα το «ποιος θα διαχειριστεί τα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας σε μια πολύ δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία και ποιος μπορεί να συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε ξεκινήσει να καταστήσουμε τη χώρα ισχυρό πόλο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Θα εξακολουθούμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, να χτίζουμε γερές συμμαχίες. Η φωνή της Ελλάδος να ακούγεται στην Ευρώπη. Ναι, θα εξακολουθούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας, όπως το κάναμε εδώ και τέσσερα χρόνια με αποτελεσματικότητα αλλά και με ανθρωπιά» ανέφερε για μία ακόμα φορά, συνεχίζοντας τόσο με τον φράχτη, όσο και με προκλητική υπερηφάνεια για την αντιμεταναστευτική πολιτική, που είχε ως αποτέλεσμα και το τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

«Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι κάποιοι τον αντιπαλεύουν. Και θα αφήσουμε στην κρίση των πολιτών αυτούς οι οποίοι σε όποια ευκαιρία βρίσκουν -έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία ουσιαστικά- αντί να υπερασπίζονται τη χώρα, να στοχοποιούν τη χώρα και να δίνουν τελικά επιχειρήματα στην τουρκική προπαγάνδα» κατηγόρησε αντιπολίτευση και πολίτες που επικρίνουν τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησής του, και συνεχίζοντας την κατά μέτωπο επίθεση με διαστροφή της πραγματικότητας.

«Είναι πολύ λυπηρό αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες ημέρες με τη στοχοποίηση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Και πραγματικά πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα να αναπαράγονται από την επίσημη Τουρκία και από την τουρκική προπαγάνδα» επανέλαβε κατηγορίες περί εθνικής μειοδοσίας και της θεωρίας του εσωτερικού εχθρού.

Ρεσιτάλ αλαζονείας

Φυσικά, από τον λόγο του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έλειψε η έπαρση και η αλαζονεία που διακρίνει όλη την προεκλογική του εκστρατεία.

«Έχουμε τώρα μία υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί. Όμως εάν οι εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν γίνει με το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, εγώ δεν θα ήμουν εδώ σήμερα ως υποψήφιος Πρωθυπουργός, θα ήμουν ήδη εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας» δήλωσε χωρίς αιδώ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση, τώρα θα ασχολιόταν με τα προβλήματα των πολιτών.

«Χάνουμε, λοιπόν, ένα μήνα, με κόστος για το κράτος, γιατί κάθε εκλογή στοιχίζει, με ταλαιπωρία, γιατί πρέπει κάποιοι άνθρωποι να ξαναπάνε να ψηφίσουν. Γιατί; Για το καπρίτσιο της απλής αναλογικής. Γιατί γι’ αυτό έγιναν όλα αυτά. Γιατί την ψήφισαν την απλή αναλογική μόνο και μόνο γιατί νόμιζαν ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, θα έφτιαχναν κάποια “κυβέρνηση των ηττημένων”» επιτέθηκε για μία ακόμα φορά στο εκλογικό σύστημα των εκλογών της 21ης Μαΐου, χλευάζοντας για μία ακόμα φορά την αντιπολίτευση, και προφανώς, τους πολίτες που την υποστηρίζουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter