Χωρίς πυξίδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Χωρίς πυξίδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Με… σύσκεψη πρόκειται να μελετήσει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος μιλώντας στον σταθμό Real FM. Σύσκεψη που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με αντικείμενο τις τιμές με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας και στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια», είπε.

Δεν βιάζεται ιδιαίτερα η κυβέρνηση, καθώς έχουμε φθάσει στα μέσα του καλοκαιριού και πολλές οικογένειες έχουν προγραμματίσει τα ταξίδια τους ή έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια. Η αισχροκέρδεια είναι αυταπόδεικτη, καθώς το το κόστος των καυσίμων έχει μειωθεί φέτος έως και 45% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένουν ίδιες με τις περσινές, όπου είχαν αυξηθεί 34% κατά μέσο όρο με δικαιολογία το κόστος των καυσίμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το ζήτημα. «Η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο, όπως και αυτό που είπατε, είναι πάρα πολύ σοβαρό, στην τύχη του», ανέφερε και έφερε παράδειγμα τις ενισχύσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλο αν από τα ταμεία του κράτους κατέληξαν στις τσέπες των παρόχων ενέργειας. «Ναι, το παρακολουθούμε το ζήτημα αυτό και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση», κατέληξε χωρίς να δώσει καν ενδείξεις για το τι πρόκειται να γίνει.

Περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι συσκέψεις και να πάρει (αν πάρει) αποφάσεις η κυβέρνηση ας δούμε ενδεικτικές τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων:

Πειραιάς – Κρήτη: Ζευγάρι με αυτοκίνητο, ταξίδι με επιστροφή με το γρήγορο πλοίο 1060 ευρώ

Πειραιάς – Ρόδος: Οικογένεια τεσσάρων ατόμων με αυτοκίνητο, 1039 ευρώ

Πειραιάς – Τήνος: Ζευγάρι με αυτοκίνητο, ταξίδι με επιστροφή, 530 ευρώ

Πειραιάς – Νάξος: Ζευγάρι με αυτοκίνητο, ταξίδι με επιστροφή, 422 ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter