Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική στο Μουντομπάσκετ

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική στο Μουντομπάσκετ

Οριστικοποιήθηκε η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, που για την Εθνιή μας αρχίζει σε 15 μέρες στη Μανίλα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος, μιλώντας για «τεράστια απογοήτευση», επικαλούμενος τον τραυματισμό του στο γόνατο και ανανεώνοντας το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2024.

«Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του», γράφει ο Γιάννης στην ανάρτησή του, κάτω από μία φωτογραφία που τον εικονίζει με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Η δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στα ελληνικά και στα αγγλικά, έχει ως εξής:

«Όλοι γνωρίζουν το πάθος και την αγάπη μου για την Εθνική Ομάδα. Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του NBA, πίεζα συνεχώς το κορμί μου στα όρια του, προκειμένου να είμαι στην κατάσταση που ήθελα για παίξω στο Παγκόσμιο.

Δυστυχώς, μετά από μήνες δουλειάς αλλά και πολλές συζητήσεις με το ιατρικό team, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν έχω επανέλθει σε βαθμό που να μπορώ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο. Αυτό ξεκάθαρα δεν ήταν επιλογή μου και πλέον πρέπει να συνεχισω την δουλειά ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια.

Η απογοήτευση είναι τεράστια διότι η απόφαση του ιατρικού επιτελείου δεν μου αφήνει περιθώρια επιλογής. Σε περίπτωση, που συνέχιζα να πιέζω τον εαυτό μου να επιστρέψει, θα έβαζα τον εαυτό μου και την υγεία μου σε ρίσκο.

Ο προσωπικός μου στόχος αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και θα είναι τεράστια τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες του».

Η ΕΟΚ αναδημοσίευσε την ανακοίνωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με το εξής σχόλιο: «Τα νέα δεν ήταν τα επιθυμητά από την τελική ιατρική γνωμάτευση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο κύπελλο. Ο Γιάννης ακολούθησε εντατικό ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας το προηγούμενο διάστημα με στόχο να προλάβει τη διοργάνωση, όμως οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι δεν θα είναι έγκαιρα σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας».

Η συμμετοχή του επίσης χειρουργημένου Κώστα Αντετοκούνμπο στο Μουντομπάσκετ παραμένει αμφίβολη, με τις πιθανότητες να μειώνονται καθημερινά. Βέβαιοι για την αποστολή στη Μανίλα θεωρούνται οι Γουόκαπ, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Ρογκαβόπουλος, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, ενώ τις υπόλοιπες τρεις θέσεις διεκδικούν οι Μωραΐτης, Μποχωρίδης, Π. Καλαϊτζάκης, Τσαλμπούρης, Χατζηδάκης και Τολιόπουλος.

Η Εθνική θα δώσει τα τελευταία φιλικά της την ερχόμενη εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι, με παρτενέρ τις ομάδες των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Ο πρώτος αγώνας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει προγραμματιστεί για τις 26 Αυγούστου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter