Χρύσα Λύκου: Να ζήσει ο απεργός πείνας, Γιάννης Μιχαηλίδης – Να πάψει το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων

Χρύσα Λύκου: Να ζήσει ο απεργός πείνας, Γιάννης Μιχαηλίδης – Να πάψει το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων

Η δημοσιογράφος Χρύσα Λύκου μιλάει στο documentonews.gr για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη ενόψει της Συναυλίας Αλληλεγγύης, την Κυριακή 24/7 στα Προπύλαια, στις 20:00.

Αναλυτικά η δήλωση

Εδώ και δύο μήνες, εξαντλείται και βασανίζεται ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης, σε μια δολοφονική προσπάθεια τσαλαπάτησης της αξιοπρέπειας του, προς παραδειγματισμό για όποια/ον βλέπει στα φρονήματα του τα δικά της/του.

Το αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη είναι απολύτως λογικό, δίκαιο και σύννομο, μιας κι έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του κι όπως ορίζει ο νόμος που το κράτος θέσπισε και η δικαιοσύνη παραβιάζει, πρέπει να αποφυλακιστεί.

Ο μεσίτης και δολοφόνος του Ζακ, έμεινε στη φυλακή λιγότερες ημέρες απ’ όσες ο Μιχαηλίδης κάνει απεργία πείνας, απόδειξη ότι το φρόνημα αποτελεί τεκμήριο αυστηρότερης μεταχείρισης, με τα προνόμια των κρατουμένων να εξαντλούνται σε όσους έχουν βιάσει παιδιά και τελικά κοιμούνται σπίτι τους την ίδια ακριβώς ημέρα που κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα τους, σε εκείνους που δολοφονούν μετανάστες και πρόσφυγες, σε αυτούς που έχουν κακοποιήσει και σκοτώσει θηλυκότητες, σε όσους έχουν λιντσάρει σε live μετάδοση έναν άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας. Με άλλα λόγια, γίνεται για ακόμη μια φορά ξεκάθαρος ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι «νοικοκυραίοι» και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι αναρχικοί.

Ένας άνθρωπος βάζει τελευταίο ανάχωμα το σώμα και τη ζωή του, σε μια δημοκρατία που μοιάζει να μη μας χωράει όλες κι όλους, αποδεικνύοντας εκ νέου τη σοβαρή δυσλειτουργία στην απονομή δικαιοσύνης.

Να ζήσει ο απεργός πείνας, Γιάννης Μιχαηλίδης. Να πάψει το καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter