«Πνίγεται» ο Βόλος από την κακοκαιρία «Daniel»: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα – Δρόμοι ποτάμια, τεράστια προβλήματα (Photos – Video)

«Πνίγεται» ο Βόλος από την κακοκαιρία «Daniel»: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα – Δρόμοι ποτάμια, τεράστια προβλήματα (Photos – Video)
Screenshot: ΣΚΑΪ

Τον Βόλο χτυπά η κακοκαιρία Daniel προκαλώντας από το πρωί σοβαρά προβλήματα καθώς σταμάτησε η κίνηση στον περιφερειακό του Βόλου καθώς αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο ύψος του Πανθεσσαλικού. Αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν και στη Σκιάθο. Την ίδια στιγμή, μήνυμα του 112 έλαβαν στα κινητά τους οι πολίτες στον Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησία για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και στη Σκιάθο (Photos)

Σύμφωνα με το Gegonota.news το νερό έχει καλύψει τον δρόμο και έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε το «σφυροκόπημα» η κακοκαιρία «Daniel»: LIVE η εξέλιξη του φαινομένου τις επόμενες ώρες

Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων Λάρισα -Βόλος- Λάρισα

Τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα -Βόλος -Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Δύσκολες είναι οι ώρες και για το Νοσοκομείο του Βόλου καθώς νερό έχει εισχωρήσει στο μηχανοστάσιο. Η Πυροσβεστική έχει δώσει το βάρος της στο Νοσοκομείο ώστε να μην σημειωθεί βραχυκύκλωμα στο ηλεκτομηχανολογικό σύστημα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στη διασταύρωση Παπαδιαμάντη με Παγασων καθώς έχει δημιουργηθεί λίμνη και με δυσκολία διέρχεται αυτοκίνητο.

Οι κάτοικοι απ’ όλες τις δημοτικές αρχές να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις να γίνονται.

Δρόμοι – ποτάμια

Στο μεταξύ σφοδρό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας στην περιοχή του Βόλου όπου σημειώθηκε δυνατή βροχόπτωση, αστραπές ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Δείτε φωτογραφίες από το Gegonota.news:

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές. Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους ακόμη και μέσα στο Βόλο, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων στα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

Στο δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα η Μηλίνα εδώ και πολλές ώρες, έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. Στο μεταξύ έχει σπάσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά καθώς έσπασε στο ρέμα στην Παιδόπολη.

Με ανακοίνωση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί της ΔΔΕ Μαγνησίας, να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τις σχολικές τους μονάδες μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών για λόγους αποφυγής εξαιρετικά επικίνδυνων γι’ αυτούς καταστάσεων. Οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις να αναβληθούν για τις επόμενες μέρες. Οι προγραμματισμένες εργασίες να υλοποιηθούν με μεθόδους τηλεργασίας ή να αναβληθουν για τις επόμενες μέρες.

Καλούνται οι διευθυντές, με τα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν, να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα του Σχολείου τους (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) για τυχόν αναβολές και κυρίως για την αποφυγή μετακινήσεων λόγω επικινδυνότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter