Υμηττός: Κραυγή αγωνίας για 95 εγκαταλελειμμένα άλογα

Υμηττός: Κραυγή αγωνίας για 95 εγκαταλελειμμένα άλογα

Σε άθλιες συνθήκες ζουν 95 εγκαταλελειμμένα άλογα στον Υμηττό καθώς, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, κυκλοφορούν ανά κοπάδια, αναζητούν την τροφή τους σε σπίτια ενώ αρκετά απ’ αυτά είναι τραυματισμένα. Μια ομάδα εθελοντών προσπαθεί να τα βοηθήσει αλλά η Πολιτεία είναι απούσα, αναφέρουν.

Η Έφη Γρηγοριάδου, κάτοικος Κορωπίου αναφέρει: «Πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να σκύψει στο πρόβλημα, γιατί είναι ψυχές. Δεν μπορούμε να το βλέπουμε επιφανειακά, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Μέχρι τον Φεβρουάριο, θα γεννηθούν 20 αλογάκια, θα μου πει κάποιος πού θα γεννήσουν αυτά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα κοπάδια αλόγων για να σιτιστούν αναζητούν τροφή κοντά στα σπίτια με τους κατοίκους να ζητούν απεγνωσμένα τη βοήθεια από τις τοπικές Αρχές και τα φιλοζωικά σωματεία για τη φροντίδα των ζώων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει γίνει ανάθεση από υπηρεσία της Περιφέρειας για τη φροντίδα τους, ωστόσο αυτό δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση.

 

Η εθελόντρια Μάρια Μαρόλια αναφέρει«Δεν έχουμε βοήθεια από το κράτος, ο πληθυσμός είναι πολύ μεγάλος για να τα καταφέρουμε ως εθελοντές. Ψάχνουμε για χώρο, έτσι ώστε να μην είναι ελεύθερα αυτά τα ζώα, καθώς σε λίγο θα γεννήσουν» .

Πρόσθετει πως τα άλογα στον Υμηττό είναι γεμάτα με πληγές, και αρκετά από αυτά τραυματισμένα. «Μας έχει γίνει ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής για 35 στειρώσεις» πρόσθεσε η εθελόντρια.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι δεν ενοχλούνται με κανέναν τρόπο από την παρουσία των αλόγων, «απαιτούν» να φύγουν εδώ και τώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter