Υπερασπίσου το παιδί για να υπάρχει ελπίδα

Υπερασπίσου το παιδί για να υπάρχει ελπίδα

Με χαρές και πανηγύρια υποδέχτηκε το συστηµικό τόξο τον Ιούλιο του 2019 τη συγκρότηση του «επιτελικού κράτους», στην κορυφή του οποίου ήταν ο καγκελάριος-πρωθυπουργός, ο τα πάνθ’ ορά και ακούει. Η κυβέρνηση των «αρίστων» είχε αποκτήσει οργανωτική µορφή εκτός από ιδεολογική συγκρότηση. Από τον πολύ αέρα τα πανιά της κουρελιάστηκαν από τον κορονοϊό, πνίγηκαν σε λάσπες και Αιγαίο, κάηκαν στις φλόγες, θάφτηκαν στο χιόνι, ποδοπατήθηκαν στις συνακροάσεις, ώσπου εξαϋλώθηκαν στα Τέµπη.

Το πώς κατάφερε η κυβέρνηση, η οποία είχε συντεταγµένο όλο το µπλοκ εξουσίας πλάι της σχεδόν τέσσερα χρόνια, να φτάσει πανικοβληµένη στην τελική ευθεία προς την κάλπη έχει εξήγηση λογική και όχι ψυχαναλυτική. Οι «άριστοι» εµφανίστηκαν µε µπέρτα υπερήρωα να σώζουν τους απλούς πολίτες, µα σταδιακά αποκαλύφθηκε ότι έσωζαν φίλους και ηµέτερους, έκαναν ρουσφέτια σε ισχυρούς και µπίζνες µε φραγκάτους.

Η δηλωµένη επισήµως λοκοµοτίβα της 4ης βιοµηχανικής επανάστασης έκαψε τα παιδιά της. Η Ελλάδα 2.0 δεν έδινε πτυχίο σε φοιτήτρια και φοιτητή που είχαν χρέη από «χαράτσι» για «φοιτητική µέριµνα» που προέρχονταν από οικογένειες µε χαµηλά εισοδήµατα, αλλά το «άριστο» κράτος προσκυνά το κέρδος και το χρήµα αδιαφορώντας για οποιαδήποτε πρόνοια. Εδώ ξεπούλησε το Ογκολογικό Παίδων, µε κοτζάµ υπουργό να πανηγυρίζει γραπτώς που είναι πλέον της κυρίας της φιλανθρωπίας και της ελπίδας.

Η «αριστεία» πάει στα σχολεία για αξιολόγηση µε ύφος και πρακτικές σχολικού επιθεωρητή επί χούντας. «Θα δω τι θα κάνω για σένα» ακούς από τους «κριτές» στην παιδεία. Σηκώνουν το φρύδι γράφοντας «διαγωγή κοσµία» στον πρόθυµο κατά τ’ άλλα δάσκαλο που τόλµησε να αµφισβητήσει ότι υπάρχει στο σχολείο προτζέκτορας όταν οι αξιολογητές σηµείωσαν ότι δεν τον χρησιµοποιεί για την επιµόρφωση των µαθητών. Εδώ καλά καλά δεν έχουν θέρµανση, εξοπλισµό θα έχουν;

Μες στη µέση της εβδοµάδας ο Γιάννης Μάγγος δέχτηκε επίθεση κρανοφόρων αστυνοµικών. Τους «απειλούσε» µε τη σιωπηρή παρουσία του και την κραυγαλέα πινακίδα του «Βασίλης Μάγγος, παρών». Τα επαναστατικά αιτήµατά του είναι δικαιοσύνη για τον χαµό του παιδιού του. Οι «άριστοι» δεν του το συγχωρούν. Υπάρχουν και χειρότερα: γερανός σε ρόλο τρίκυκλου Γκουτζαµάνη.

Η αριστοκρατία της «αριστείας» ξεπρόβαλε µε τη στολή του τεχνοκράτη. Υποσχόταν λύσεις. Μακριά από κόµµατα και διχόνοιες. ∆εν ήταν έτσι όµως και το έχουν καταλάβει νέοι και γέροι. Σαν ξεφλουδισµένη µπανάνα εµφανίστηκε η παλιά, γέρικη εικόνα του Γκρούεζα και του Γκόρτσου της δεκαετίας του ’50 µε επιτελικό µανδύα. Γι’ αυτό δεν πείθει το µασκαρεµένο προσωπείο των ισαποστάκηδων. Τελικά για γέλια είναι ή για ασπρόµαυρα φάσκελα, όπως του Μαυρογιαλούρου;

Μυστικά & Documento

27/05/2023, 12:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter