Υπό πίεση ο Μητσοτάκης φέρνει το γάμο ομοφύλων ζευγαριών στη Βουλή

Υπό πίεση ο Μητσοτάκης φέρνει το γάμο ομοφύλων ζευγαριών στη Βουλή

Μπορεί να το είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Bloomberg -στην αρχή του καλοκαιριού- αλλά κανείς δεν περίμενε να έρθει στη Βουλή τόσο σύντομα o γάμος ομοφύλων ζευγαριών.

«Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα συμβεί κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», είχε πει τότε χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο.
Ωστόσο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό την πίεση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας επιθυμεί να δώσει ένα τόνο «προοδευτισμού» αλλάζοντας ίσως την ατζέντα, αφού το show του ΣΥΡΙΖΑ με τις αντιδράσεις των «αντιφρονούντων» που παίζουν όλα τα φιλοκυβερνητικά κανάλια φαίνεται ότι κατάλαβαν πως κουράζει. Εξάλλου θα μπορέσει να επισκιάσει μερικά τις αντιδράσεις λόγω της ακρίβειας όπου θα προστεθούν και τα προβλήματα θέρμανσης.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί μια φυγή προς τα μπρος

Μπορεί να ήταν στο μυαλό του πρωθυπουργού το θέμα αυτό καθώς φέρεται να έχει δηλώσει κάτι σχετικό σε στενό του κύκλο. «Εγώ δεν θέλω να με λένε Όρμπαν των Βαλκανίων. Είμαστε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και ακολουθούμε τις τάσεις που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες», φέρεται να έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καταλύτης» ο Κασσελάκης;

Παρ’ όλα αυτά η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε τη σχέση του και το γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ φαίνεται ότι επέσπευσε τις διαδικασίες και ο πρωθυπουργός το αποφάσισε παρά τις σημαντικές αντιδράσεις εντός του κόμματος και μάλιστα από σειρά υπουργών. Σημειώνουν επίσης πως πέραν των ελάχιστων παραφωνιών -κυρίως από δημοσιογράφους- ουδείς θεσμικός παράγοντας οι και οι ίδιοι οι πολίτες όπου κι αν πήγαινε έδειξαν πως ενοχλούνται.

Αναζητώντας ψήφους και «προοδευτική εικόνα»

Με πολιτικούς όρους οι ψήφοι των προοδευτικών και γιατί όχι των ομοφυλοφίλων κατά τις εθνικές εορτές παίζουν σημαντικό ρόλο, κάτι το οποίο δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Παράλληλα δεν αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μόνο εκφραστή και εμφανίζεται ως «προοδευτικός» στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ερωτικής ταυτότητας, αφού δεν μπορεί να προσφέρει προοδευτική και φιλολαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να τεθεί ως το τέλος του έτους, όχι όμως και το θέμα της τεκνοθεσίας στο πλαίσιο μιας «σαλαμοποίησης» της νομοθεσίας και της… προοδευτικότητας για να μην αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα και ανέβουν στα… κάγκελα.

Εκτός από τον Μάκη Βορίδη αναμένεται να πάρει θέση και ο Αντώνης Σαμαράς ενισχύοντας ένα ακροδεξιό μέτωπο.

Όπως και να΄χει στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν πως θα έχουν οφέλη και στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο δεν έχουν προεξοφλήσει παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις μέσω των φιλικών Μέσων Ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: 

Καιρός: Πότε έρχεται βαρύς χειμώνας – Τα πρώτα στοιχεία για τους δύο επόμενους μήνες (Video)

Χαβιέ Μιλέι: Ακροδεξιά ρητορική και γραφικότητες σε στυλ… Τραμπ – Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής (Videos)

Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε «εύχομαι να μη χρειαστεί να ζήσω με 800 ευρώ το μήνα» (Video)


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter