Υπόγεια εντολή Μαξίμου προς βουλευτές ΝΔ: Μην είστε στην αίθουσα όταν μιλάει ο Σαμαράς

Υπόγεια εντολή Μαξίμου προς βουλευτές ΝΔ: Μην είστε στην αίθουσα όταν μιλάει ο Σαμαράς
Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις", Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ιδιαίτερη ανησυχία φαίνεται πως είχε το Μέγαρο Μαξίμου για τα «πάθη» που θα ξυπνούσε η πολυαναμενόμενη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που στράφηκε ευθέως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Όπως φαίνεται, η αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αφήσει τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανιστεί ως σκιώδης αρχηγός της συντηρητικής παράταξης οδήγησε σε μια προσεκτική εντολή προς τους βουλευτές να… αποφύγουν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής την ώρα που θα μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Προφανώς το γραφείο του προέδρου της ΝΔ ήξερε ότι ο Αντ. Σαμαράς σκόπευε να κάνει μια ομιλία που θα παρέπεμπε σε φυσικό ηγέτη της ελληνικής και επουδενί δεν ήθελαν να δημιουργηθεί η εικόνα μιας μαζικής ακρόασης, ούτε πολύ περισσότερο να υπάρξουν «γαλάζια» χειροκροτήματα σε σημεία της ομιλίας.

Στόχος της «εντολής» απουσίας από την αίθουσα ήταν να φανεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει πια ακροατήριο και δύναμη. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter