Υπόθεση Κατραντζή – Με δύο μέτρα και σταθμά η Νέα Δημοκρατία για τη Ροδόπη

Υπόθεση Κατραντζή – Με δύο μέτρα και σταθμά η Νέα Δημοκρατία για τη Ροδόπη

Με το εξωφρενικό επιχείρημα «ο Κατραντζή δεν εξελέγη», ο Άκης Σκέρτσος επιχείρησε επίμονα να κλείσει κάθε συζήτηση για τον «γαλάζιο» υποψήφιο που αποσύρθηκε από το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης έπειτα από τις αποκαλύψεις Τσίπρα πως το όνομά του βρισκόταν στο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, επιμένοντας πως το μόνο ζήτημα είναι «η ευθεία παρέμβαση που έχει γίνει από το τουρκικό προξενείο υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ».

Χωρίς απάντηση στο ερώτημα για ποιον λόγο η Νέα Δημοκρατία κράτησε τον Μουσταφά Κατραντζή στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης παρότι το όνομά του υπήρχε στο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ ως «στρατευμένος στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου» εμφανίστηκε ο Άκης Σκέρτσος το μεσημέρι της Δευτέρας, επιχειρώντας να κρύψει μάλιστα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που του ζητούνται απαντήσεις πίσω από -μία ακόμα- επίκληση του απορρήτου.

«Αυτό το οποίο πρέπει επίσης να θυμίσουμε είναι ότι πρόκειται για απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ. Δεν πρόκειται να κάνουμε φέιγ βολάν εμείς τέτοια έγγραφα. Ο κ. Τσίπρας γνώριζε, ενημερώθηκε στον χρόνο που έπρεπε και αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις τις οποίες δεν έχει λάβει και εξακολουθεί να σιωπά» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο εκπρόσωπος του Μοσχάτου κατά την κομματική ενημέρωση προς πολιτικούς συντάκτες, επαναλαμβάνοντας μονότονα πως «δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο επάνω σε αυτό».

Ουσιαστικά, με επανειλημμένες απαντήσεις του, ο Α. Σκέρτσος υποστήριξε πως η υπόθεση Κατραντζή είναι διαφορετική από τις υποθέσεις Ουζγκιούρ και Ζεϊμπέκ, των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πολλάκις πως ο γαλάζιος υποψήφιος «δεν είχε τη στήριξη του τουρκικού προξενείου». Στις δε προκλητικές αντιφάσεις που περιλαμβάνει η γραμμή άμυνας του Μοσχάτου, ειδικά από τη στιγμή που ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για την… πολιτική ευαισθησία του γαλάζιου πολιτευτή.

«Είχε την πολιτική ευαισθησία ο ίδιος ακριβώς επειδή είδε την πολιτική εργαλειοποίηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του συμψηφισμού να αποσυρθεί από τον εκλογικό αγώνα, ούτως ή άλλως δεν εκλέχθηκε και ήταν πολύ χαμηλά στις ψήφους» απάντησε ο εκπρόσωπος του Κυρ. Μητσοτάκη σε σχετικό ερώτημα, που την ίδια ώρα, επιμένει να ασκεί δριμεία κριτική τους υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας τη ρητορητική του αρχηγού του για κατάθεση πιστοποιητικών εθνικοφροσύνης.

«Δεν πρόκειται για αντίστοιχες περιπτώσεις. Δεν υπήρξε παρέμβαση υπέρ του υποψηφίου της ΝΔ. Υπήρξε παρέμβαση υπέρ των δύο υποψηφίων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι αρνούνται να τοποθετηθούν ευθέως για το εάν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή την τουρκική μειονότητα. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δεν μπορεί να συμψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει και ειδικά οι δύο βουλευτές ποιον και τι εκπροσωπούν. Είναι τόσο απλό» ανέφερε προς το τέλος της ενημέρωσης της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αποφεύγοντας για μία ακόμα φορά να απαντήσει στα ερωτήματα που προκαλούν οι αποκαλύψεις Τσίπρα, αλλά και οι ίδιες οι αναφορές του Μοσχάτου.

«Εδώ επιχειρείται από το ΣΥΡΙΖΑ, που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, μία προσπάθεια συμψηφισμού. Υπήρξε ευθείαι παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το τουρκικό προξενείο. Αυτό κρίνεται εδώ και τίποτα άλλο» ήταν ουσιαστικά το στίγμα της αλλοπρόσαλης στάσης της Νέας Δημοκρατίας μετά και την απόσυρση Κατραντζή, ενώ ακόμα και σε ερώτημα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, επέμεινε να μιλά για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου προς όφελος των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Άτακτη οπισθοχώρηση της ΝΔ: Εκτός ψηφοδελτίων και ο Μουσταφά Κατραντζή στη Ροδόπη

Αποσύρεται ο Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter