Υποθεση Κουμανταρέα: Ένοχοι και στο εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι

Υποθεση Κουμανταρέα: Ένοχοι και στο εφετείο οι δυο κατηγορούμενοι
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, έκρινε ενόχους τους δυο κατηγορούμενους για την υπόθεση της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβρη του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού, ενώ το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν από το Δικαστήριο τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας. Η εισαγγελέας ωστόσο στην πρόταση ήταν αρνητική σε αυτό και πλέον αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου για τις ποινές.

Διαβάστε επίσης: Αναβιώνει στο Εφετείο η στυγερή δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Η δίκη στο Εφετείου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter