Zara: Εντονες αντιδράσεις για την καμπάνια με τις σαβανωμένες κούκλες

Zara: Εντονες αντιδράσεις για την καμπάνια με τις σαβανωμένες κούκλες

Διεθνής κατακραυγή έχει προκληθεί εξαιτίας της διαφημιστικής καμπάνιας της ισπανικής εταιρείας ενδυμάτων με την επωνυμία Zara η οποία παραπέμπει σε εικόνες σφαγής από τον πόλεμο στη Γάζα με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Η νέα προωθητική ενέργεια ρούχων και συγκεκριμένα της συλλογής «The Jacket» δείχνει γυναίκες τυλιγμένες με λευκό ύφασμα κα πλαστικό.

Ακτιβιστές και καταναλωτές καταγγέλλουν ότι οι εικόνες θυμίζουν φωτογραφίες πτωμάτων τυλιγμένων με την παραδοσιακή ολόλευκη ενδυμασία ταφής στη Γάζα. Αυτό που υπογραμμίζουν είναι ότι για λόγους κερδοσκοπικούς η εταιρεία οικειοποιείται ιερά σύμβολα του αραβικού κόσμου σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία.

Ο παλαιστίνιος καλλιτέχνης Hazem Harb έγραψε στο Instagram «Η χρήση του θανάτου και της καταστροφής ως φόντο για τη μόδα είναι κάτι παραπάνω από απαίσια, η συνενοχή της θα πρέπει να μας εξοργίζει ως καταναλωτές. Μποϊκοτάζ Zara».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hazem Harb (@hazemharb)

Πολλοί καταναλωτές συμμερίζονται την τοποθέτηση του Hazem Harb αναπαράγοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #boycott-Zara.

 

 

Η απάντηση της εταιρείας

Για παρανόηση κάνει λόγο η εταιρεία Zara εκφράζοντας τη λύπη της για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε άθελα της.

«Δυστυχώς, ορισμένοι πελάτες αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τις εικόνες αυτές, που τώρα απομακρύνθηκαν, και είδαν σε αυτές κάτι που δεν έχει σχέση με τις προθέσεις της δημιουργίας τους. Η Zara λυπάται για την παρανόηση, εκφράζουμε και πάλι τον βαθύ σεβασμό μας προς όλους», αναφέρεται στο μήνυμα της εταιρείας που διευκρινίζει ότι η καμπάνια άντλησε έμπνευση από την ανδρική ραπτική των περασμένων αιώνων. Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα ατελιέ με σκάλες, υλικά συσκευασίας, κιβώτια και γερανούς και εργάτες με στολές εργασίας».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ZARA Official (@zara)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter