Ζελένσκι: Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Η Ρωσία αναπτύσσει Σύρους μισθοφόρους στην Ουκρανία

Νέο μήνυμα έστειλε στον λαό του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορώντας τον Βαλντιμίρ Πούτιν ότι έχει στείλει Σύρους μισθοφόρους στα εδάφη της χώρας του.

Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, o Ζελένσκι συνέστησε υπομονή «μέχρι να φτάσουμε στη νίκη» και είπε ότι είναι σε ένα στρατηγικό σημείο οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα εμφανίστηκε να μην είναι ικανοποιημένος από όσα αποφασίστηκαν από τους Ευρωπαίους χθες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στις Βερσαλλίες, λέγοντας ότι χρειάζονται πιο δυναμικές κινήσεις από την ΕΕ.

«Είναι αδύνατο να πούμε πόσες ημέρες έχουμε ακόμη για να απελευθερώσουμε την ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Γιατί έχουμε ήδη φτάσει σε ένα κομβικό σημείο» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να διευκολυνθεί η αποστολή «εθελοντών» μαχητών στην Ουκρανία, θέλοντας να «απαντήσει» με αυτόν τον τρόπο στο ότι η Δύση στέλνει «μισθοφόρους», κατά τον ίδιο.

«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, και απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter