Ζερβάκης, Λούλατζης και Κυραμαργιός μιλούν στο Docville με αφορμή τις κοινές τους εμφανίσεις

Ζερβάκης, Λούλατζης και Κυραμαργιός μιλούν στο Docville με αφορμή τις κοινές τους εμφανίσεις

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αργύρης Λούλατζης και ο Παντελής Κυραμαργιός καταλαμβάνουν το Club του Σταυρού του Νότου και με τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και με τη δική τους προσέγγιση στο παραδοσιακό, το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, έρχονται να απογειώσουν όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου.

Mε αφορμή αυτές τις εμφανίσεις τους οι τρεις καλλιτέχνες μιλούν στο Docville. 

Ποια είναι τα κοινά σημεία που μοιράζεστε ως καλλιτέχνες και που σας φέρνουν να συνεργαστείτε σε ένα κοινό πρόγραμμα στο Club του Σταυρού του Νότου; Πώς προέκυψε η ιδέα για τις κοινές σας εμφανίσεις;

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης: Η ζύμωση μέσα από την παρέα, οι κοινές μας ανησυχίες γύρω από την τέχνη της μουσικής και η καθημερινή μας αγωνία να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες που πιστεύουμε γύρω από το πώς υπηρετείται η τέχνη. Χρόνια θέλουμε να ανταμώσουμε και να μοιραστούμε τη σκηνή. Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε και υπάρχει μεγάλη χαρά γι’ αυτό απ’ όλους μας. 

Αργύρης Λούλατζης: Με τον Γιώργη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Έχουμε τραγουδήσει, συνεργαστεί και μοιραστεί πολλές φορές τη σκηνή. Πέρα από αυτό, όμως, έχουμε ζυμωθεί από τις παρέες και τις κουβέντες μας. Με τον Παντελή συναντηθήκαμε προσωπικά και μουσικά μέσω του Γιώργη. Δεν ήθελε και πολύ να φτιαχτεί η παρέα και να αρχίσουν τα τραγούδια.

Παντελής Κυραμαργιός: Με τον Γιώργη και τον Αργύρη έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας. Αν χαράζαμε τις μουσικές μας διαδρομές, θα υπήρχαν πολλά σημεία τομής, αν και οι αφετηρίες υπήρξαν διαφορετικές. Αυτό που μας δένει περισσότερο είναι ο τρόπος που προσεγγίζουμε το τραγούδι. Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι μαθαίνουμε τους εαυτούς μας μέσα από αυτό και βρίσκουμε τις ισορροπίες μας στην καθημερινότητα. Ως εκ τούτου, είμαστε ταγμένοι σε αυτό με μόνο στόχο να το υπηρετούμε και να το θεραπεύουμε. Ήταν θέμα χρόνου να μοιραστούμε τη σκηνή. Πιστεύουμε πολύ στη δύναμη της ομάδας, της παρέας.

Ποιο τραγούδι από τους άλλους δύο συνεργάτες σας «ζηλεύετε» και θα θέλατε να είχατε γράψει εσείς;

Γ.Ν.Ζ.: Από τον Παντελή τις «Σπιθαμές» κι από τον Αργύρη «Τ’ απωθημένα», αλλά σίγουρα και άλλα. Κάθομαι στο σπίτι ν’ ακούσω μουσική κι ακούω τα παιδιά ανακαλύπτοντας πάντα κάτι καινούργιο σε αυτούς. Δηλώνω φαν και των δύο! 

Π.Κ.: Εγώ θα ήθελα να είχα γράψει το «Ξενύχτησα» του Αργύρη και το «Αλλάζει πρόσωπα η ζωή σου» του Γιώργη. Αλλά μιας και τα τραγούδια ανήκουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, τα νιώθω δικά μου.

Α.Λ.: Ο καθένας μας έχει τον χαρακτήρα, τη διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητά του. Δεν «ζηλεύεται» ένα μουσικό και ψυχικό ταξίδι, παρά μονάχα τραβάς μαζί του – είτε το έχεις σχεδιάσει ο ίδιος είτε όχι.

 

Ποια είναι η θέση σας απέναντι στις πρόσφατες εξελίξεις με την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών μέσω Προεδρικού Διατάγματος;

Α.Λ.: Θα έπρεπε να θωρακιστεί η καλλιτεχνική εκπαίδευση και να αναβαθμιστεί. Ήδη έχει υποστεί πολλά ο κλάδος. Είναι απαράδεκτο να υπονομεύεται και να υποβιβάζεται το καλλιτεχνικό μέλλον της χώρας.

Π.Κ.: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει εμπάθεια απέναντι στον καλλιτεχνικό κόσμο. Σε συνδυασμό με την άσκηση ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής στα εργασιακά -και όχι μόνο-, ήρθε αυτό το διάταγμα που αδικεί κατάφωρα χιλιάδες επαγγελματίες. Προβλέπω όμως ότι οι ίδιες οι τέχνες θα εκδικηθούν και θα ξαναπάρουν στα χαρτιά και στην πράξη τη θέση που έχουν στη συνείδηση του κόσμου.

Γ.Ν.Ζ.: Η τέχνη ξυπνάει συνειδήσεις αγαπητοί μου. Στη χώρα που οτιδήποτε γίνεται και λέγεται έπρεπε να περνάει από τον πολιτισμό της, γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Άσχετοι άνθρωποι με την τέχνη σε απόλυτα κρίσιμές θέσεις γι’ αυτή. Υποβάθμιση όχι μόνο των πτυχίων, υποβάθμιση κάθε φωνής που μπορεί να ξυπνήσει από τη ζάλη του καιρού. Και πού είσαι ακόμα. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας επαγγελματικά σχέδια;

Γ.Ν.Ζ.: Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος μου δίσκος με τίτλο «Χτίζω Ανέμους» από τις Εκδόσεις ΚΨΜ, και θα παίζουμε με τα παιδιά όλα τα Σάββατα του Φλεβάρη στο Club του Σταυρού του Νότου. Σχέδια υπάρχουν αρκετά, αλλά δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα. 

Π.Κ.: Μόλις κυκλοφόρησε κι εμένα το καινούργιο μου άλμπουμ «Προσωρινά Αιώνιοι» και για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται πολλές εμφανίσεις ώστε να επικοινωνηθούν τα τραγούδια και να βρουν αποδέκτες. Παράλληλα, οι ηχογραφήσεις στο στούντιο δεν σταματούν ποτέ. Όσο ζούμε γεννιούνται τραγούδια και έχουμε χρέος να τα καταγράφουμε. 

Α.Λ.: Τα μελλοντικά μας σχέδια ως ομάδα είναι να κάνουμε τέσσερις εμφανίσεις τον Φεβρουάριο στον Σταυρό του Νότου Club. Συγκεκριμένα όλα τα Σάββατα του μήνα. Με πολλά τραγούδια και θετική ενέργεια. 

Info 

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Αργύρης Λούλατζης και Παντελής Κυραμαργιός στο Club του Σταυρού του Νότου

Σάββατα 4, 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου

Ώρα Έναρξης: 22.30

Ώρα Προσέλευσης: 22.00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter