Ζοζέπ Μπορέλ: Είναι καιρός το Ισραήλ να αρχίσει να δέχεται κάποιες επικρίσεις

Ζοζέπ Μπορέλ: Είναι καιρός το Ισραήλ να αρχίσει να δέχεται κάποιες επικρίσεις

«Το Ισραήλ πρέπει να αποδεχθεί ότι μπορεί να επικριθεί από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι τα κάνει καλά», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να προσθέσει πως «Είναι καιρός το Ισραήλ να αρχίσει να δέχεται κάποιες επικρίσεις»

«Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν είναι δώρο στη Χαμάς, το αντίθετο. Η ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής δεν ενισχύει τη Χαμάς. ακριβώς το αντίθετο. Αποσκοπεί στο να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στο κομμάτι της παλαιστινιακής κοινωνίας που αναγνωρίζουμε και με το οποίο συνεργαζόμαστε», είπε, σύμφωνα με την ισπανική καθημερινή εφημερίδα El País.

Οι δηλώσεις του Μπορέλ ακολουθούν τις κινήσεις της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας να αναγνωρίσουν επίσημα την Παλαιστίνη ως κράτος από την επόμενη εβδομάδα, γεγονός που προκάλεσε οργή στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς είχε δηλώσει την:  «Αποφάσισα να διακόψω τη σύνδεση μεταξύ της εκπροσώπησης της Ισπανίας στο Ισραήλ και των Παλαιστινίων και να απαγορεύσω στο ισπανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ να παρέχει υπηρεσίες σε Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη».

Ο Μπορέλ, ωστόσο, δεν εντυπωσιάζεται με την απάντηση του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ πρέπει να αποδεχθεί ότι μπορεί να επικριθεί από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι τα κάνει καλά και αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σίγουρα ανησυχεί τους ανθρώπους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Ενώ κανένα από τα έθνη της G7 δεν αναγνωρίζει την Παλαιστίνη, περισσότερα από 140 από τα 193 μέλη των Ηνωμένων Εθνών το αναγνωρίζουν.

Πηγή: Politico

Διαβάστε επίσης:

«Ο influencer του Θεού»: Ποιος ήταν ο 15χρονος που θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

Reuters: «Έτοιμος για εκεχειρία ο Πούτιν – Με σύνορα στα τωρινά πολεμικά μέτωπα»

Τραμπ: Με ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του – Ανεβαίνει δημοσκοπικά

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter