58 οι νεκροί από την επίθεση στο Λας Βέγκας – Την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

58 οι νεκροί από την επίθεση στο Λας Βέγκας – Την ευθύνη ανέλαβε το ISIS

Ο απολογισμός στην επίθεση που συγκλόνισε το Λας Βέγκας την Κυριακή το βράδυ (τοπική ώρα) ανήλθε σε τουλάχιστον 58 νεκρούς και 515 τραυματίες, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

«Όσο περνά η ώρα, τόσο αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων», είπε ο σερίφης Τζόσεφ Λομπάρντο ενώπιον του Τύπου.

Ανέλαβε την ευθύνη το ISIS

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λας Βέγκας, της πλέον αιματηρής στην αμερικανική ιστορία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq.

Σύμφωνα με το Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από μήνες.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή.

«Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, άνοιξε πυρ από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, στοχεύοντας το πλήθος που παρακολουθούσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας.

Πρόκειται για τη φονικότερη ένοπλη επίθεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη χώρα.

Ουάσινγκτον: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για σύνδεση της επίθεσης με το ISIS

Δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας συνδέεται με κάποια διεθνή τζιχαντιστική οργάνωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Επιπλέον, ο ένας εκ των δύο αξιωματούχων της αμερικανικής διοίκησης ανέφερε στο Ρόιτερς ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Τόνισε, επίσης, ότι οι αρχές έχουν λόγους να πιστεύουν ότι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter