Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα γίνουν εκλογές εντός του 2018

Αλέξης Τσίπρας:  Δεν θα γίνουν εκλογές εντός του 2018

Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους επέλεξαν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Αντιπολίτευση αλλά και σε μερίδα των ΜΜΕ που βγάζουν κάθε λίγο και λιγάκι από το συρτάρι εκλογικά σενάρια.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στον Real fm εμφανίστηκε κατηγορηματικός λέγοντας επί λέξει: «Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης».

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προεκλογικών σχεδιασμών της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης προς την έξοδο από την επιτροπεία τον ερχόμενο Αύγουστο, «καθιστά τον Σεπτέμβριο του 2018 πολιτικό ορόσημο, εδραιώνοντας μια εποχή ταυτόχρονα οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο τέλος των μνημονίων τον ερχόμενο Αύγουστο είπε πως για να τερματιστούν τα μνημόνια πρέπει να τερματιστούν οι παθογένειες που θα μας οδήγησαν σε αυτά. «Δεν οραματίζομαι το 2018 ως μια επιστροφή στα χρόνια πριν την κρίση. Η χώρα έχει περάσει μια τραγωδία. Τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης έχασε το 25% του εθνικού της πλούτου. Αυτή η εμπειρία πρέπει να μας κάνει δυνατότερους. Όλα τα κατάλοιπα ενός παρελθόντος και μιας εποχής πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Αυτή θα είναι μια διαρκής πάλη και μάχη και μετά το 2018».

Τέλος για το θέμα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ είπε ότι περιμένουμε από την άλλη πλευρά να δούμε όχι μόνο λόγια αλλά πράξεις και έργα ενώ για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ότι η επόμενη συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι προγραμματισμένη στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο και «θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση με εποικοδομητικό τρόπο και από τις δύο πλευρές παρά τα προβλήματα. Το χειρότερο που έχει να κάνει κανείς είναι να μη συζητά». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter