Ανεπανάληπτη κατηγορία Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Εσείς, κάψατε την Αθήνα το 2008»

Ανεπανάληπτη κατηγορία Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Εσείς, κάψατε την Αθήνα το 2008»

Πρωτοφανείς κατηγορίες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδίδοντας στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό την πλήρη ευθύνη για το κάψιμο της Αθήνας το 2008 και για τις κρεμάλες των αγανακτισμένων, ενώ έκανε λόγο και για κάλυψη στον «Ρουβίκωνα».

Ακραία και διχαστική ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σε μια συζήτηση που αφορά την οικονομία και τη διαπραγμάτευση για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή. Μετατρέποντας την κοινοβουλευτική διαδικασία σε πολιτική δίκη, το πρώτο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν η ανομία και αναλαμβάνοντας χρέη δικαστή, εντόπισε τους ενόχους στα έδρανα της πλειοψηφίας.

«Εσείς, κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδέψατε & αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των μνημονίων» είπε θυμίζοντας έντονα τον προκάτοχό του στον προεδρικό θώκο της ΝΔ και πρόσθεσε: «Εσείς είστε που 8 χρόνια μετά, δεν τολμήσατε να πείτε λέξη για να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της Marfin».

«Σταματήστε να εξωραΐζετε τον τραμπουκισμό, αποκαλώντας τον “ακτιβισμό” κ. Τσίπρα» κάλεσε τον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε: «Συνειδητοποιείστε επιτέλους ότι είναι αποτέλεσμα της αριστερής ιδεοληψίας σας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτήν των ακροδεξιών και σε εκείνη του «συγκεντρωμένου πλήθους». Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ρουβίκωνα, εγκαλώντας την κυβέρνηση για πολιτική κάλυψη της αναρχικής ομάδας. «Είπε ο κ. Τόσκας ότι ο Ρουβίκωνας είναι ένα μωρό που μπουσουλάει. Σίγουρα η μητέρα του θα το προστατέψει με στοργή και προδέρμ», ήταν τα λόγια του.

  1. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά να αφήσει ο πρωθυπουργός το παραμικρό υπονοούμενο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε έκφανση βίας.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter