Αποκάλυψη Καρεμπέ: Συγγενείς του είχαν εκτεθεί σαν… ζώα σε ζωολογικό κήπο στη Γαλλία

Αποκάλυψη Καρεμπέ: Συγγενείς του είχαν εκτεθεί σαν… ζώα σε ζωολογικό κήπο στη Γαλλία

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στη γερμανική Sport Bild όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν έψαλε τον εθνικό ύμνο στα παιχνίδια της Εθνικής Γαλλίας. 

Όπως αποκάλυψε, δύο θείοι του από τη Νέα Καληδονία – τόπος και δικής του γέννησης- είχαν εκτεθεί ως… ζώα στο πλαίσιο έκθεσης στο Παρίσι. 

«Η οικογένειά μου προέρχεται από τις γαλλικές κτήσεις στην Νέα Καληδονία. Εγώ γεννήθηκα εκεί. Οι άνθρωποι από την Νέα Καληδονία πολλές φορές περνούσαν δύσκολα στην Γαλλία γιατί έμοιαζαν διαφορετικοί. Και η οικογένειά μου έχει περάσει δύσκολα στην Γαλλία. Δύο από τους θείους μου είχαν εκτεθεί το 1931 σαν ζώα στον ζωολογικό κήπο στο πλαίσιο μίας έκθεσης στο Παρίσι για την αποικιακή ιστορία. Τους είχαν εκθέσει σαν ζώα. Αυτό είναι απαράδεκτο για μένα. Όχι απλά μη αποδεκτό αλλά απαράδεκτο». 

Για τους αθλητές στις ΗΠΑ δεν ψάλλουν τον εθνικό ύμνο διαμαρτυρόμενοι για τον ρατσισμό: «Δεν είναι κάτι που καταλαβαίνω απλά. Είναι κάτι που αποδέχομαι πλήρως. Είναι σωστό και σημαντικό. Αν βλέπεις κακομεταχείριση, πρέπει να πάρεις θέση. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και το τι πρεσβεύεις». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter