Αποκλεισμός ΠΑΟ με… αστερίσκο

Αποκλεισμός ΠΑΟ με… αστερίσκο

Η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την απόφασή της για επιβολή ποινής αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον Παναθηναϊκό, αν οι Πράσινοι δεν τακτοποιήσουν όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν μέχρι την 1η Μαρτίου.

Το Documento στις 23 Δεκεμβρίου είχε αποκαλύψει την απόφαση που έλαβε στις 12 Δεκεμβρίου η αρμόδια επιτροπή της UEFA για τον Παναθηναϊκό:

«Η Δικαστική επιτροπή του CFCB (Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων) αποφασίζει ότι:

1. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει τα άρθρα 65(1) και 66(1) των κανονισμών του Club Licensing & Financial Fair Play (Αδειοδότησης Συλλόγων και Οικονομικού Fair Play).

2. Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από τη συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση της UEFA στην οποία θα έχει προκριθεί, μέσα στις επόμενες 3 αγωνιστικές περιόδους (2018-‘19, 2019-‘20, 2020-‘21), εκτός αν μπορέσει να αποδείξει έως τις 1 Μαρτίου 2018 ότι θα έχει αποπληρώσει τους πιστωτές ή θα έχει φτάσει σε διακανονισμό μαζί τους, σχετικά με τα ποσά που εξακριβώθηκαν ως οφειλόμενες πληρωμές μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2017 (5.631.000 ευρώ).

3. Επιβάλλεται στον Παναθηναϊκό πρόστιμο 200.000 ευρώ, από τα οποία τα 100.000 είναι με αναστολή. Αυτό θα ισχύσει μόνο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τον όρο που αναφέρεται στην Παράγραφο 2 αυτής της απόφασης.

4. Tα συντηρητικά μέτρα που είχαν επιβληθεί από την Επιτροπή Διερεύνησης αίρονται.

5. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πληρώσει 3.000 ευρώ για τα έξοδα της διαδικασίας.

6. Το κόστος της διαδικασίας θα πρέπει να πληρωθεί στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό μέσα σε 30 μέρες από την κοινοποίηση αυτής της απόφασης στον Παναθηναϊκό.

7. Η απόφαση είναι τελική και θα κοινοποιηθεί στον Παναθηναϊκό, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τον επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης του CFCB και τη διοίκηση της UEFA».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter