Αυστρία: Ένας νεκρός από την έκρηξη σε εργοστάσιο φυσικού αερίου (Video)

Αυστρία: Ένας νεκρός από την έκρηξη σε εργοστάσιο φυσικού αερίου (Video)

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπαουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία, ανακοίνωσε η αστυνομία της Κάτω Αυστρίας, με τον Ερυθρό Σταυρό να κάνει λόγο για έναν νεκρό και 18 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και «ακολούθησε πυρκαγιά», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Έντμουντ Τράγκσιτζ, ο οποίος διευκρίνισε πως η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Εξάλλου η αστυνομία έκανε λόγο για «60 τραυματίες σε διάφορους βαθμούς, ένας εκ των οποίων σοβαρά». Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Κάτω Αυστρίας, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APA Σόνια Κέλνερ, ο απολογισμός ανέρχεται σε έναν νεκρό και 18 τραυματίες που χρειάστηκαν πιο επείγουσα βοήθεια.

Ο τερματικός σταθμός του Μπαουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση αυτή εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter