Βασιλεία Στεργιοπούλου: «Ο Αδωνης με απομάκρυνε για να προστατευτεί»

Βασιλεία Στεργιοπούλου: «Ο Αδωνης με απομάκρυνε για να προστατευτεί»

«Ο πρωτάνθρωπος, ο Ελλην ο λευκός, ο μόνος εκπρόσωπος της άριας φυλής» περιέγραφε με στόμφο η μέχρι πρότινος καθηγήτρια της σχολής του Αδωνη Γεωργιάδη στο βίντεο που προκάλεσε θύελλα, δίχως να παραλείψει τους «άλλους» που «οικειοποιούνται» την άρια φυλή και τα σύμβολά της.

Εκτός από την Ελληνική Αγωγή, από την οποία αποπέμφθηκε, η Βασιλεία Στεργιοπούλου δίνει κάθε Τετάρτη διαλέξεις με θέμα την «ελληνική προϊστορία» στον «πολυχώρο» «Ελλήνιον Επανελλήνισις» σε ένα ημιυπόγειο στο Κολωνάκι. Παρακολουθήσαμε την ομιλία της, με την ίδια να εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή της από τη σχολή του αντιπροέδρου της ΝΔ και οι οποίοι –σύμφωνα με τα λεγόμενά της– δεν οφείλονται σε τυχόν άγνοια του Αδ. Γεωργιάδη για το περιεχόμενο των μαθημάτων της. Τα προαναφερθέντα αποκτούν άλλη διάσταση δεδομένου του ρόλου που διαδραματίζει ο συγκεκριμένος «πολυχώρος», ξετυλίγοντας ένα ακροδεξιό κουβάρι που καταλήγει στη Χρυσή Αυγή και ξεκινά από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, από τον οποίο ο Αδ. Γεωργιάδης πασχίζει να απεμπλακεί από τότε που μετάνιωσε για τις αντισημιτικές τηλεπωλήσεις.

«Θα ξεκινήσω με αυτό που αντιμετώπισα τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρω πότε θα τελειώσει κι αν έχει τελειωμό ή όχι» είπε εισαγωγικά η θρησκειολόγος για την αποπομπή της από την Ελληνική Αγωγή και πρόσθεσε: «Επειδή απομακρύνθηκα από την Ελληνική Αγωγή που εργαζόμουν και δίδασκα εξαιτίας μιας συγκεκριμένης φράσεως που είχα πει σε ομιλία μου, την 1η Μαρτίου 2018, ημέρα Πέμπτη, και σε ένα σημείο ανέφερα ότι οι Ελληνες είναι οι εκπρόσωποι της άριας φυλής και πως ινδοευρωπαϊκή φυλή δεν υπάρχει. Εξαιτίας αυτού, επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτά τα λόγια και ήταν τόσο σοβαρό που ζητήθηκε η απομάκρυνσή μου. Δεν ζητήθηκε, απλά και ο κ. Γεωργιάδης ίσως για να προστατευτεί και για ευνόητους λόγους – δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, ίσα ίσα ήσαν εξαιρετικοί απέναντί μου σε όλα. Σε όλα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκα».

Η πιθανότερη εξήγηση που δίνει η Β. Στεργιοπούλου δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και μέχρι πρότινος εργοδότης της βρέθηκε προ εκπλήξεως με το βίντεο που ήρθε στην επικαιρότητα. «Ισα ίσα», όπως λέει η ίδια, «ήσαν εξαιρετικοί» μαζί της «σε όλα». Η ίδια ερμηνεύει την αποπομπή της ως κίνηση πολιτικής αυτοπροστασίας του Αδ. Γεωργιάδη λόγω της κατακραυγής και του σάλου που προκλήθηκε, χωρίς να ψελλίζει λέξη για πιθανές αντιρρήσεις του αναφορικά με όσα η ίδια δίδασκε.

Μάλιστα η Β. Στεργιοπούλου πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας: «Αμα το πω –και να το πω και να ακουστεί και να βγει– ότι τα ιερά χώματα της Αττικής δημιουργήθηκαν πριν από 2 δισεκατομμύρια 652 εκατομμύρια χρόνια, αν με άκουγε κάποιος δημοσιογράφος θα μετέδιδε ότι “είπε το ψώνιο η Στεργιοπούλου ότι ο άνθρωπος έζησε την εποχή των δεινοσαύρων”. Αν ακουστεί αυτό που είπα, έχει να γίνει και δεύτερο πανηγύρι. Αλλά όμως έτσι είναι».

Το ερωτήματα που εγείρονται είναι αν ο πρόεδρος της ΝΔ εμπνέεται –παρότι αυτοχαρακτηρίζεται φιλελεύθερος κεντροδεξιός– από όσα «άρια» διδάσκονταν στη σχολή του Αδ. Γεωργιάδη και, επίσης, αν η τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκη Κεραμέως εγκρίνει όσα λάμβαναν χώρα στην Ελληνική Αγωγή.

Οι ρινοκέροντες και το αρχαιοελληνικό λέιζερ

Τη Β. Στεργιοπούλου προλόγισε ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης, αρθρογράφος της «Ελεύθερης Ωρας», εκδότης, συγγραφέας –μεταξύ άλλων– του βιβλίου «Η γεωπολιτική της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας 1933-1945», βασιλικός και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 2014 με τον φορέα του «στρατηγού άνεμου», AKA Βύρωνα Πολύδωρα. Ο Ησ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος σε βίντεο αναρτημένο στο YouTube αποκαλεί έδρα του διαβόλου τις Βρυξέλλες λόγω της κάρτας του πολίτη που θα αναγράφει «τον αριθμό του θηρίου» που «εμείς τον ξέρουμε από την Αποκάλυψη του Ιωάννη», παρέθεσε τον όρο «ελληνική παγκοσμιοποίηση», δηλαδή –όπως εξήγησε– την παγκοσμιοποίηση που βασίζεται στα ιδανικά του ελληνισμού, καθώς προϊστορικά «δεν υπήρχαν άλλοι λαοί, αλλά οι Ελληνες ήταν εξαπλωμένοι σε όλο τον πλανήτη».

Μετά την αποσαφήνιση των αιτιών που οδήγησαν στην αποπομπή της από την Ελληνική Αγωγή η Β. Στεργιοπούλου θέλησε να κλείσει την πρώτη ώρα της ομιλίας της δίνοντας τον λόγο στο κοινό (οκτώ άτομα μαζί με τον γράφοντα) για να διατυπώσει ερωτήματα. Οταν κλήθηκε να απαντήσει εάν η Μεσόγειος ήταν κάποτε γη, η συζήτηση οδηγήθηκε στον καινοζωικό αιώνα, στη Μέση Γη και εκτεινόταν από τις αδριατικές ακτές της Ιταλίας μέχρι την Ιωνία και τα βόρεια σύνορα της Αφρικής. «Υπήρχαν δύο υδάτινες δεξαμενές. Μία πάνω από τη Λιβύη και μία πάνω από την Ισπανία και δια τούτο πολλά ζώα από την Αφρική ερχόντουσαν σε μας, στη χώρα τη δική μας. Περίπου 11 με 12 εκατ. χρόνια που έχουμε τον πρωτάνθρωπο, τότε υπήρχαν ζώα που σήμερα έχουμε τους απογόνους τους» είπε, φέρνοντας ως παραδείγματα τους ελέφαντες, τους ιπποπόταμους και τους… ρινοκέροντες.

Εν συνεχεία ο Ησ. Κωνσταντινίδης της απηύθυνε το ερώτημα σχετικά εάν υπήρχε και τι γνωρίζει για την αλληλοδιαδοχή κατακλυσμού – πυρός, δηλαδή κατακλυσμού από νερό από τη μία και από την άλλη ολοκαύτωμα, με τη Β. Στεργιοπούλου να απαντά ότι αυτό «υφίσταται, λέγεται». Συνεχίζοντας την απάντησή της η θρησκειολόγος επισήμανε την «προσωποποίηση των φυσικών και γεωλογικών φαινομένων» μέσω των τριών εκατόγχειρων αρχικά και μετέπειτα των 50 γιγάντων. «Και μάλιστα ένας από αυτούς τους 50 γίγαντες, ο Κλυτίος, εφονεύθη υπό του Ηφαίστου ή της Εκάτης διά δέσμης φωτεινών δαυλών. Κι αν αυτό δεν σημαίνει ακτινοβολία, λέιζερ, πείτε το…» επισήμανε.

ΕΜΕΙΣ και στο βάθος Χρυσή Αυγή

Ο Ησ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε το ημιυπόγειο στην οδό Σούτσου του Κολωνακίου ως «πολυχώρο πανελληνισμού», στον οποίο λειτουργεί «βιβλιοπωλείο των Ελλήνων με εθνωφελή βιβλία που θα επανελληνίσουν». Η παρουσίαση όμως του αρθρογράφου της «Ελεύθερης Ωρας» είναι ελλιπής, αφού ο σκοπός λειτουργίας του Ελλήνιον ξεπερνά κατά πολύ τα αρχαιοπρεπή σεμινάρια για λόγους πατριωτικής ανάνηψης με ομιλητές όπως ο Κ. Πλεύρης. Συγκεκριμένα, ο «πολυχώρος» φαίνεται να αποτελεί εθνικιστικό θερμοκήπιο ζύμωσης και «στρατολόγησης» νέων μελών από την πολιτική κίνηση του Κ. Πλεύρη ΕΜΕΙΣ (Ενωτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιδεολογίας Συμπατριωτών), προκαλώντας ερωτήματα για το αν ο Αδ. Γεωργιάδης γνώριζε για τις λοιπές «επιμορφωτικές» δραστηριότητες της Β. Στεργιοπούλου.

Το σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας στην μπροσούρα του Ελλήνιον παραπέμπει στον εκδοτικό οίκο Αρχύτας ΙΚΕ. Σύμφωνα με την πράξη ίδρυσης που είναι αναρτημένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η εταιρεία συστάθηκε τέλη Μαρτίου του 2017 και ανήκει κατά το ήμισυ στον Χρήστο Κοσιώρη και στη Σοφία Σιμιγδαλά. Αξιοσημείωτο δε πως όταν καλέσαμε για να πληροφορηθούμε λεπτομέρειες μας απάντησαν ότι το τηλέφωνο είναι ιδιωτικό χωρίς να παραδεχτούν πως πρόκειται για εκδοτικό οίκο.

Ο Χρ. Κοσιώρης, ταξίαρχος εν αποστρατεία και εκ των ομιλητών στα σεμινάρια του «πολυχώρου», είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΕΜΕΙΣ, ενώ συμμετείχε στη φιλοχουντική ΕΠΕΝ και κατόπιν στην Πρώτη Γραμμή του Κ. Πλεύρη. Συνιδρυτής της ακροδεξιάς κίνησης του τεταρτοαυγουστιανού πολιτευτή και ο Τάσος Συμιγδαλάς, ο οποίος επίσης «διδάσκει» στο Ελλήνιον. Δηλώνει εκδότης και εμπορικός διευθυντής του εκδοτικού οίκου Ηλεκτρον, ο οποίος έχει ίδια διεύθυνση με το δικηγορικό γραφείο του Κ. Πλεύρη. Πολύ δραστήριος στα social media, έχοντας αναρτήσει πάμπολλες φωτογραφίες με βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίσης, παρουσιάζει διαδικτυακή εκπομπή με τίτλο «Επανελλήνισις», γνωστοποιώντας τη σύμπραξη του άλλοτε άσπονδου εχθρού της Χρυσής Αυγής Κ. Πλεύρη με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

«Η φωτογραφία δείχνει ποιοι είναι διατεθειμένοι να πνίξουν το χθες, να το αφήσουν παραπέρα. Χωρίς αρχηγισμούς. Θα υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι από κάπου πρέπει να γίνει αυτή η αρχή» λέει στην εκπομπή του ο Τ. Σιμιγδαλάς, λανσάροντας τον εθνικιστικό αρραβώνα μεταξύ Πλεύρη και Μιχαλολιάκου με αφορμή την κοινή φωτογράφισή τους σε ομιλία του υπόδικου γραμματέα της νεοναζιστικής οργάνωσης πριν από έναν μήνα. Περιγράφει δε τους Κ. Πλεύρη και Ν. Μιχαλολιάκο ως «δύο καθαρόαιμους εθνικιστές» με μικρές ιδεολογικές αποκλίσεις, τονίζοντας ότι αν ο Κ. Πλεύρης ηγούνταν της Χρυσής Αυγής «ενδεχομένως να μην είχαν γίνει κάποια λάθη». Ισως με τη φράση αυτή να αναφερόταν στις δολοφονίες των Φύσσα και Λουκμάν και στις αμείωτες φασιστικές επιθέσεις. Να σημειωθεί ότι πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ο αντικομμουνιστής Κ. Πλεύρης προέτρεπε τους τηλεθεατές του να ψηφίσουν «χίλιες φορές Παπαρήγα, παρά Μιχαλολιάκο».

Αμετανόητοι και πικραμένοι

Μία από τις λίγες αναρτήσεις της ιστοσελίδας του εθνικιστικού σχήματος αφορά τον Αδ. Γεωργιάδη. Με εμφανείς ενδείξεις δυσαρέσκειας για όσα κάποτε φέρονται να τους ένωναν, το πρώην μέλος της ΕΠΕΝ Χρ. Κοσιώρης είχε επιτεθεί στις αρχές του 2017 στον Αδ. Γεωργιάδη, αφήνοντας αιχμές για την αναθεώρηση των αντισημιτικών απόψεων.

«Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ δεν διαχωρίζει τους Ελληνες σε δεξιούς – αριστερούς – κεντρώους, ούτε σε φιλοσημίτες και αντισημίτες. Αν πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει κάποιος διαχωρισμός, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον διαχωρισμό “Ελληνες και ανθέλληνες”.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδωνις Γεωργιάδης θέλει να διαχωρίσει τους Ελληνες σε φιλοσημίτες και αντισημίτες. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Θα θέλαμε όμως να μας πληροφορήσει από πού τα έμαθε όλα αυτά τα σπουδαία για τους Ελληνες Εβραίους, για να μπορέσουμε και ΕΜΕΙΣ να ανανήψουμε και να δούμε το αληθινό φως που πηγάζει από τον σιωνισμό και όχι από την Ελληνορθοδοξία. Γιατί Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. έχομε ως έμβλημά μας τον Ελληνισμό και την Ελληνορθοδοξία» σημειώνει στο αντισημιτικό μήνυμά του προς τον Αδ. Γεωργιάδη ο Χρ. Κοσιώρης και καταλήγει σε πιο προσωπικό ύφος λόγω της μεταβολής που παρατηρεί στον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ευχόμεθα στον κ. Γεωργιάδη να χαίρεται την καινούργια του, αληθινή κατ’ αυτόν, πίστη, που ο νέος θεός του θα τον βοηθήσει να καταλάβει αξιώματα. Δεν γνωρίζομε όμως πόση αξία θα έχουν αυτά, χάνοντας την ψυχή του. Ε.Μ.Ε.Ι.Σ είμεθα και παραμένουμε Ελληνες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter