«Βόμβα» στη Γερμανία – Συνελήφθη ο CEO της Audi

«Βόμβα» στη Γερμανία – Συνελήφθη ο CEO της Audi

Ο Ρούπερτ Στάντλερ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi, θυγατρικής της Volkswagen, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Μονάχου.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο Στάντλερ συνελήφθη σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε η εισαγγελία, εξηγώντας ότι εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος να αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο «ντίζελγκεϊτ».

«Ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Η Audi επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Στάντλερ χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

Στα τέλη Μαΐου η εισαγγελία του Μονάχου είχε επεκτείνει την έρευνά της στην Audi για να περιλάβει τον Στάντλερ καθώς και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τους για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Εξάλλου στις αρχές Ιουνίου οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων Audi A6 και A7 μετά τον εντοπισμό ενός «παράνομου λογισμικού» ικανού να παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων, όπως είχε ανακοινώσει η ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου KBA.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter