Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση με σημαίες της «ανεξάρτητης Θράκης» – Τι απαντά ο Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση με σημαίες της «ανεξάρτητης Θράκης» – Τι απαντά ο Ιλχάν Αχμέτ

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης/ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση του Συλλόγου «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που έχει αλυτρωτικές βλέψεις για την περιοχή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Μαΐου στην Προύσα της Τουρκίας, όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα “Φωνή της Ροδόπης”.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, σε μια αίθουσα στολισμένη με τις σημαίες της ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης»(με χρώματα λευκό-πράσινο) δίπλα σε αυτές της Τουρκίας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή εκδήλωση.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος με σχετική ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ εξηγήσεις γι αυτή την «ιταμή συμπεριφορά», χαρακτηρίζοντάς την «προκλητική και θρασύτατη»

Ο ίδιος ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ στην απάντησή του προσπαθεί να υποβαθμίσει την παρουσία του, σημειώνοντας πως επρόκειτο για ιδιωτική επίσκεψη σε «θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων» που διοργανώνεται κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες.

Κάνει λόγο για «τυπικό χαιρετισμό» ενώ αναφέρει πως γνωρίζει καλά να κρατά τη θέση του και να τιμά τον ρόλο του «ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης»

Συμπληρώνει πως δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού και προσθέτει, απαντώντας στους ΑΝΕΛ:

«Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Ιλχάν Αχμέτ είχε διατελέσει βουλευτής Ροδόπης στο παρελθόν, κατά την περίοδο 2004-2007, με τη ΝΔ, ενώ εξελέγη και πάλι στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 με το Ποτάμι, μετά από ένα ατυχές πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ. Η πορεία προς τα… αριστερά συνεχίζεται για τον κ. Αχμέτ καθώς βρίσκεται πλέον στα έδρανα της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης-ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθούν φωτογραφίες όπως δημοσιεύτηκαν στην fonirodopis.gr 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter