CETA: Ενέκρινε τη συμφωνία το Ευρωκοινοβούλιο (Photos)

CETA: Ενέκρινε τη συμφωνία το Ευρωκοινοβούλιο (Photos)

Έπειτα από έντονη διαμάχη, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στη Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά (CETA).

Με τη θετική αυτή ψήφο, μεγάλο μέρος του κειμένου θα τεθεί από τον Απρίλιο σε προσωρινή ισχύ, μέχρις ότου επικυρωθεί από όλα τα εθνικά και περιφερειακά κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα πάρει χρόνια.

Της σημερινής απόφασης προηγήθηκε τρίωρη συζήτηση, παρουσία της Ευρωπαίας επιτρόπου – αρμόδιας για το Εμπόριο, Σεσίλια Μάλμστρεμ.

Μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολλές εκατοντάδες αντίπαλοι της CETA, προερχόμενοι από μη κυβερνητικές οργανώσεις ή από κόμματα της αριστεράς.

«Ο κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του προς εμάς», είχε προειδοποιήσει η Μάλμστρεμ στο τέλος Ιανουαρίου. «Δεν κάνουμε συμφωνία με τον διάβολο (…) Συνομιλούμε με τον Καναδά, μια από τις πιο δημοκρατικές χώρες του κόσμου!», είχε τονίσει απευθυνόμενη στους αντίπαλους της συμφωνίας.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναμένεται να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο Πέμπτη, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter