Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ασφαλείς στους δρόμους

Ερντογάν: Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ασφαλείς στους δρόμους

Το τερμάτισε και ο Ερντογάν που παίζει τα τελευταία του χαρτιά ενόψει του δημοψηφίσματος με το οποίο επιθυμεί τη συγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του προέδρου. «Η Τουρκία κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει», σχολίασε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αυτή τη φορά, όπως μεταδίδει το Reuters, προειδοποίησε πως οι Ευρωπαίοι σε όλον τον κόσμο δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ασφαλείς στους δρόμους εάν επιμείνουν στη σημερινή τους στάση

Ο ίδιος – μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα – έκανε έκκληση προς τους ευρωπαίους να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Η Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη διένεξη με τη Γερμανία και την Ολλανδία, μετά την απόφαση των δύο χωρών να απαγορεύσουν τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων σε εκδηλώσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν τη στήριξη προς τον Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.

Χθες πάντως ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως ανεστάλησαν όλες οι εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών σε συγκεντρώσεις στη Γερμανία.

Στάινμάϊερ: Η Τουρκία κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει!

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ χρησιμοποίησε την πρώτη ομιλία του ως προέδρου για να διατυπώσει μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον Tούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως κινδυνεύει να καταστρέψει όλα όσα έχει επιτύχει η χώρα του τα τελευταία χρόνια και να βλάψει τις σχέσεις με τους εταίρους της.

«Ο τρόπος που βλέπουμε (την Τουρκία) χαρακτηρίζεται από την ανησυχία ότι όλα όσα έχουν οικοδομηθεί στη διάρκεια ετών και δεκαετιών καταρρέουν», δήλωσε σήμερα ο Σταϊνμάγερ στην πρώτη ομιλία του ως προέδρου της χώρας.

«Πρόεδρε Ερντογάν, διακινδυνεύετε όλα όσα εσείς, μαζί με άλλους, έχετε οικοδομήσει», δήλωσε, προσθέτοντας πως θα καλωσορίσει «αξιόπιστες ενδείξεις» για άμβλυνση της κατάστασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter