Εξαρθρώθηκε συμμορία που ξάφριζε καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Πως δρούσαν οι κατηγορούμενοι

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ξάφριζε καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Πως δρούσαν οι κατηγορούμενοι

Συμμορία που διέπραττε συστηματικά κλοπές από διάφορα καταστήματα και σούπερ μάρκετ, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στα Βριλήσσια, τέσσερις γυναίκες από την Αλβανία, 37, 48, 52 και 54 ετών και στο Γαλάτσι 42χρονος ομοεθνής τους, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται τουλάχιστον επτά ακόμη άτομα.

Το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου έπειτα από την επ’ αυτοφώρω σύλληψη, τον περασμένο Νοέμβριο, δύο Αλβανών, για κλοπές από καταστήματα ένδυσης, διενήργησε πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό και την αποδόμηση οργανωμένου κυκλώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει συμμορία από το 2016 και προέβαιναν σε κλοπές ειδών ένδυσης και υπόδησης από επώνυμα καταστήματα, κυρίως σε εμπορικά κέντρα, καθώς και προϊόντων από σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι δράστες ανάλογα με το κατάστημα που επέλεγαν χρησιμοποιούσαν διαφορετική μεθοδολογία. Συγκεκριμένα, στα καταστήματα με είδη ένδυσης εισέρχονταν αρχικά δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα επιτηρούσε τις πωλήτριες και το άλλο είτε αφαιρούσε με κατάλληλο μηχανισμό τα αντικλεπτικά συστήματα από τα ενδύματα είτε τα τοποθετούσε σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, με επένδυση αλουμινίου, που αποτρέπουν τον εντοπισμό κλεμμένων ειδών από τον συναγερμό κατά την έξοδο. Στη συνέχεια, εισέρχονταν στο κατάστημα άλλα μέλη της σπείρας, τα οποία έβγαζαν σταδιακά έξω τα κλοπιμαία. Σημειώνεται, ότι για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, αλλοίωναν κάθε φορά τα χαρακτηριστικά τους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά γυαλιά ηλίου, φουλάρια, κασκόλ και κόμμωση.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις των κλοπών από σούπερ μάρκετ, επέλεγαν καταστήματα με μεγάλη κίνηση κι έμπεναν διαδοχικά και με χρήση κινητών τηλεφώνων για να υπάρχει συνεχής κάλυψη. Τα είδη που έκλεβαν, ανάλογα με το είδος τους, τα διέθεταν σε δίκτυο συνεργατών – κλεπταποδοχών. Ειδικότερα, τα ρούχα και τα υποδήματα τα διέθεταν σε κατάστημα στην Αλβανία, και τα προϊόντα των σούπερ μάρκετ στον 42χρονο συλληφθέντα, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μίνι μάρκετ στο Γαλάτσι.

Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 68 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Από έρευνες σε οικίες και κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.000 τεμάχια ειδών ένδυσης και υπόδησης, 1.000 τεμάχια ειδών οικιακής χρήσεως και προϊόντων σούπερ μάρκετ, 6 μηχανισμοί αφαίρεσης αντικλεπτικών συστημάτων, ειδικά διαμορφωμένες τσάντες που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, πλήθος χειρόγραφες σημειώσεις με εμπορεύματα και χρηματικά ποσά, λίστα με αποστολές χρημάτων μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς καθώς και πλήθος καρτών τραπεζών.

Τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα επένδυαν σε αγορά οικιών και οχημάτων στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter