Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Έξι νεκροί μετανάστες στις ακτές της Ισπανίας

Τα πτώματα έξι μεταναστών περισυνελέγησαν χθες βράδυ και σήμερα σε διάφορες παραλίες στις νότιες ακτές της Ισπανίας κοντά στην πόλη Αλχεθίρας, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης.

Ένα πρώτο πτώμα βρέθηκε χθες βράδυ και τα άλλα πέντε σήμερα, ορισμένα από διασώστες στη θάλασσα και άλλα από την αστυνομία. Όλα τα θύματα μοιάζουν να κατάγονται από την υποσαχάρεια Αφρική, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας θαλάσσιας διάσωσης.

Οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούσαν από χθες δύο σαπιοκάραβα στα οποία επέβαιναν μετανάστες και είχαν αναχωρήσει από την ακτή του Μαρόκου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ισπανία, με προορισμό την ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

Το ένα από τα πλεούμενα αυτά εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα με οκτώ επιβαίνοντες, πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες, από τις οποίες η μία έδειχνε να έχει πεθάνει από υποθερμία, εξήγησε η εκπρόσωπος. Το πλοίο ρυμουλκήθηκε προς την Θέουτα, ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο.

Η Ισπανία είναι ένα σημείο διέλευσης για τους μετανάστες τόσο δια θαλάσσης όσο και δια ξηράς μέσω των δύο ισπανικών θυλάκων, Θέουτα και Μελίγια, στη Βόρεια Αφρική.

Περίπου 8.160 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το 2016, από τους οποίους 69 πέθαναν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΙΜ).

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.