Αποκάλυψη CNNi: Μυστική βάση – φυλακή για Παλαιστίνιους στην έρημο Νεγκέβ

Αποκάλυψη CNNi: Μυστική βάση – φυλακή για Παλαιστίνιους στην έρημο Νεγκέβ

Τις συνθήκες συστηματικής κακοποίησης Παλαιστινίων σε ισραηλινή στρατιωτική βάση που λειτουργεί ως κέντρο κράτησης στην έρημο Νεγκέβ, αποκαλύπτει το CNNi, επικαλούμενο μαρτυρίες ισραηλινών πληροφοριοδοτών.

«Η δυσωδία και τα μουρμουρητά κάλυπταν τον αέρα», είπε στο CNN ο Ισραηλινός που βρέθηκε στη βάση και μάλιστα τράβηξε φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι κρατούμενοι απαγορευόταν να μιλήσουν με κανονική ένταση φωνής και αναγκαστικά μουρμούριζαν. Στους φρουρούς είχε δοθεί η εντολή να φωνάζουν «σκάσε» σε όσους… καταπατούσαν τους κανόνες και να τους τιμωρούν.

Οι αποκαλύψεις των ισραηλινών πληροφοριοδοτών που μίλησαν με κίνδυνο της ζωής τους, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σοκάρουν. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι οι γιατροί δεν δίσταζαν να «ακρωτηριάζουν μέλη κρατουμένων λόγω τραυματισμών που είχαν υποστεί επειδή φορούσαν διαρκώς χειροπέδες».

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή ενός εξ αυτών για το μέρος το οποίο «γεμίζει με τη μυρωδιά των πληγών που αφήνονται να σαπίσουν».

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τα παλαιστινιακά εδάφη. Χωρίζονται σε δύο μέρη, ένα κολαστήριο για περίπου 70 Παλαιστίνιους, αλλά και ένα νοσοκομείο όπου οι τραυματίες «κρατούνται δεμένοι στα κρεβάτια τους».

«Τους αφαίρεσαν οτιδήποτε θυμίζει ανθρώπινα όντα», είπε χαρακτηριστικά ένας πληροφοριοδότης, ο οποίος εργαζόταν ως γιατρός. «Οι ξυλοδαρμοί γίνονταν μόνο για εκδίκηση και όχι για συλλογή πληροφοριών».

Τι απαντά το Ισραήλ

Από την πλευρά τους, οι IDF ισχυρίζονται ότι βάσει νόμων διασφαλίζεται η ορθή συμπεριφορά προς τους κρατούμενους. Μάλιστα, πηγές από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν στο CNN ότι το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών ξεκινά άμεσα τις έρευνες ακόμη «και στην υποψία ανάρμοστης συμπεριφοράς».

«Οι κρατούμενοι φορούν χειροπέδες με βάση το επίπεδο κινδύνου που αντιπροσωπεύουν και την κατάσταση της υγείας τους. Τα περιστατικά παράνομης χρήσης χειροπέδων δεν είναι γνωστά στις αρχές», συμπληρώνουν.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανής κίνηση του Ισραήλ στον OHE: Κατέστρεψε αντίγραφο του Καταστατικού Χάρτη εξαιτίας της αναβάθμισης της Παλαιστίνης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter