Formula 1 Γαλλικό Grand Prix

Formula 1 Γαλλικό Grand Prix

Η ομάδα της Alfa Romeo Sauber F1 μπήκε ξανά στους βαθμούς με τον Σαρλ Λεκλέρκ στην 10η θέση. Ο Μάρκους Έρικσον τερμάτισε στην 13η θέση.

Το Σαββατοκύριακο του Γαλλικού Grand Prix εξελίχθηκε θετικά για την ομάδα της Alfa Romeo Sauber με τον Σαρλ Λεκλέρκ να παίρνει τον βαθμό της 10ης θέσης ενώ ο Μάρκους Έρικσον τερμάτισε 13ος. Η εκκίνηση του αγώνα ήταν επεισοδιακή. Ο Έρικσον με μαεστρία απέφυγε να εμπλακεί, με αποτέλεσμα να κερδίσει αρκετές θέσεις στον πρώτο γύρο. Ο Λεκλέρκ επίσης τα πήγε καλά διατηρώντας ένα σταθερό, δυνατό ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αμφότεροι οι οδηγοί έκαναν εξαιρετική δουλειά δίνοντας μάχη με τους αντιπάλους, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις τους. Μ’ έναν ακόμη βαθμό στην συγκομιδή της, η ομάδα της Alfa Romeo Sauber F1 κατευθύνεται τώρα προς το Spielberg για να λάβει μέρος στον δεύτερο από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες, το Αυστριακό Grand Prix. Για τρίτη συνεχή φορά η ομάδα της Alfa Romeo Sauber F1, πέτυχε το ταχύτερο πιτ στοπ μεταξύ των ομάδων.

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ένατη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Σαρλ Λεκλέρκ είναι 14ος (11 βαθμούς), ενώ ο Μάρκους Έρκσον είναι 17ος (2 βαθμούς).

Μάρκους Έρκσον (μονοθέσιο Νο 9):

Εκκίνησε με την πολύ μαλακή γόμα μετά από 35 γύρους έβαλε την πάρα πολύ μαλακή.

“Είμαι σχετικά ευχαριστημένος με τον αγώνα μου. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο καθότι συμμετείχα μόνο στο FP1 και στις κατατακτήριες δοκιμές. Τούτου δοθέντος κάναμε καλή δουλειά και είχαμε ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εκκίνησα καλά μπόρεσα να αποφύγω το συμβάν του πρώτου γύρου, κερδίζοντας έτσι θέσεις. Μετά από αυτό πάλευα με την ισορροπία κρατήματος του μονοθεσίου, αυτό δεν εξελίχθηκε όπως ελπίζαμε. Στο δεύτερο μισό του αγώνα το μονοθέσιο έδινε πολύ καλύτερη αίσθηση και τα πράγματα κύλισαν πιο ομαλά. Τα ελαστικά δούλευαν καλύτερα και κατάφερα να μειώσω τη διαφορά από τους ανταγωνιστές, που προηγούνταν. Επίσης ξανά ήμασταν πολύ γρήγοροι στο πιτ στοπ. Τώρα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι κατανοούμε τι συνέβη στην αρχή του αγώνα και να επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί στην Αυστρία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.”

Σαρλ Λεκλέρκ (μονοθέσιο Νο 16):

Εκκίνησε με πάρα πολύ μαλακή γόμα, μετά από 31 γύρους έβαλε την πολύ μαλακή.

“Συνολικά είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου. Σημείωσα ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (8ος) και ένιωθα αυτοπεποίθηση στο μονοθέσιο. Κατάφερα να πάρω άλλον ένα βαθμό για την ομάδα στον αγώνα, αυτό είναι σπουδαίο. Ήταν διασκεδαστικό να οδηγώ και έδωσα μερικές καλές μάχες με τους οδηγούς που βρίσκονταν γύρω μου. Κινούμαστε προς θετική κατεύθυνση και βελτιώνουμε την απόδοσή μας, βδομάδα με τη βδομάδα. Ανυπομονώ να δω τι μπορεί να πετύχουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο.”

Φρεντερίκ Βασέρ, Επικεφαλής Ομάδας:

“Είναι ένα θετικό Σαββατοκύριακο για μας. Είχαμε καλό ρυθμό στις κατατακτήριες δοκιμές και βελτιώσαμε το ρυθμό μας βήμα – βήμα. Στον αγώνα και οι δυο οδηγοί μας έδωσαν μάχη για θέσεις στο μέσον της κατάταξης. Σημειώνουμε θετική πρόοδο ως ομάδα. Είναι σημαντικό για μας να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να μείνουμε στη μάχη με τους ανταγωνιστές μας στους ερχόμενους αγώνες. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση για τον ερχόμενο Grand Prix της Αυστρίας.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter