Γερμανία και Γαλλία διαμαρτύρονται στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Γερμανία και Γαλλία διαμαρτύρονται στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Γερμανία και Γαλλία αντιδρούν στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας καθώς φοβούνται πως θα έχουν επιπτώσεις στις βιομηχανίες τους.

Η Γερμανία απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση ότι είναι απαράδεκτο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ως εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής και ζήτησε στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ουάσινγκτον στο θέμα των κυρώσεων.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Βερολίνο επιθυμεί να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να εγκριθούν, αλλά «δεν μπορεί να αποδεχθεί» την πρακτική της άσκησης βιομηχανικής πολιτικής υπό την κάλυψη των κυρώσεων.

Σημειώνεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας, που κατηγορείται για ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίδραση και από τη Γαλλία

Οι νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ρωσίας που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα έχουν «έκνομες» επιπτώσεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να πλήξουν ευρωπαϊκές εταιρείες, επισήμανε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό το νομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί, θα επιτρέψει την θέσπιση μέτρων σε βάρος ευρωπαϊκών φυσικών ή νομικών προσώπων (…). Εξαιτίας αυτού, οι επιπτώσεις που θα έχει αυτό το κείμενο εκτός της χώρας μοιάζουν έκνομες σε σχέση με το διεθνές δίκαιο» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ Ανιές Ροματέ.

«Προκειμένου να προφυλαχθούμε από τις εξωεδαφικές αυτές επιπτώσεις της αμερικανικής νομοθεσίας (ή άλλων νομοθεσιών), θα πρέπει να εργαστούμε για την υιοθέτηση των δικών μας διαθέσιμων μέσων σε εθνικό επίπεδο και την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μέσων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» συμπλήρωσε η ίδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter