Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Γιατί δεν πρέπει να καπνίζουμε μετά το φαγητό

Το τσιγάρο μετά το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τους καπνιστές. Και όσο πιο… βαρύ το φαγητό, τόσο πιο… θεριακλίδικο και το τσιγάρο.

Κι όμως, οι ειδικοί συνιστούν σε όσους καπνίζουν ακόμα, να αποφεύγουν το τσιγάρο αμέσως μετά το γεύμα.

Κι αυτό διότι το κάπνισμα είναι ένας από τους παράγοντες που συντελούν, εκτός των άλλων, και στα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται σε «εγρήγορση» αμέσως μετά την κατανάλωση τροφής.

Το κάπνισμα επιδεινώνει επίσης τα συμπτώματα σε όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους δεν το… κόβουν με τίποτα, τουλάχιστον να περιμένουν ένα 20λεπτο μετά το φαγητό πριν ανάψουν τσιγάρο, προκειμένου να μην επιβαρύνουν κι άλλο το πεπτικό τους σύστημα.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.