Η αποκαλυπτική στιχομυθία ενός «συνωμότη» και ενός «φαλαγγίτη» του ΚΙΝΑΛ

Η αποκαλυπτική στιχομυθία ενός «συνωμότη» και ενός «φαλαγγίτη» του ΚΙΝΑΛ

Σκληρές εσωκομματικές διαμάχες μαίνονται στο ΚΙΝΑΛ με φόντο το ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του νεοσύστατου σχήματος της Κεντροαριστεράς που βρίσκονται στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα επειδή παρέκκλιναν από το απροσδόκητο αίτημα της ηγεσίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή δεν αποδέχονται τη ΝΔ ως τον μόνο εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο, έφτασαν στο σημείο να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «συν-συνωμότη»!

Δύο βουλευτές της ενιαίας παράταξης, που έχουν τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ του ανοίγματος ενός στοιχειώδους πολιτικού διαύλου επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ ή επέκριναν το ακατανόητο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές «εδώ και τώρα», συναντήθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής. Και οι δύο σημαίνοντα στελέχη με απήχηση στην πολυποίκιλη βάση του νέου φορέα.

Παρά τη χιουμοριστική τους διάθεση, οι δύο βουλευτές έδειξαν την πικρία τους παραθέτοντας ο ένας στον άλλον τα… πολιτικά κοπλιμέντα που δέχονται το τελευταίο διάστημα είτε από λοιπούς κομματικούς παράγοντες, είτε από Μέσα που καταβάλλουν εργώδεις προσπάθειες για να διατηρήσουν στο ακέραιο τον πολιτικά διάτρητο δεσμό του πρώην ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

«Καλημέρα συν-συνωμότη» είπε χαμογελώντας ο ένας, με τον άλλον να απαντά πως τον πήραν τηλέφωνο από το κόμμα και τον αποκάλεσαν «5η φάλαγγα»! «Εδώ, εμένα με λένε φαλαγγίτη» θυμήθηκε ο πρώτος, εξηγώντας πως οι «φαλαγγίτες» ήταν οι δυνάμεις κρούσης πολιτικού μορφώματος που στήριξε τον Φράνκο κατά τον ισπανικό εμφύλιο.

Μετά από αυτή τη σύντομη και συνάμα αποκαλυπτική συνομιλία, ο καθένας πήρε τον δρόμο του για τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις.

Μέρα με τη μέρα, πάντως, οι εσωκομματικές τριβές που έρχονται στην επιφάνεια καταδεικνύουν πως το ΚΙΝΑΛ μόνο προϊόν ώριμης και κατασταλαγμένης πολιτικής σύμπραξης δεν είναι, αφού τα σχήματα που το απαρτίζουν μοιάζουν να έχουν ξεκάθαρες στρατηγικές αποκλίσεις, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την άρνηση χάραξης μίας ξεκάθαρης διαχωριστικής γραμμής με τη Δεξιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter