Η εκτενής ανάλυση Αντώναρου για τον ανασχηματισμό – «Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί»

Η εκτενής ανάλυση Αντώναρου για τον ανασχηματισμό – «Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί»

Την δική του ανάλυση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό έκανε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, o Ευάγγελος Αντώναρος, υποστηρίζοντας τις αλλαγές που έγιναν και δίνοντας «βάρος» στο νέο «αίμα» (30αρηδων) που εισήλθαν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε το γεγονός ότι, δεν άλλαξαν οι υπουργοί που μετράνε για την εικόνα της χώρας προς τα έξω (ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ).

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Πάντως μέχρι στιγμής πραγματική πολιτική ανάλυση χθεσινού ανασχηματισμού δεν διάβασα. Ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε στα έντυπα ΜΜΕ. Ούτε στα ηλεκτρονικά sites ενημέρωσης. Ο,τι γράφεται είναι αφόρητα επιφανειακό, κουτσομπολίστικο, μικροπολιτικό.

Εχουμε και λεμε:

1. Κανείς δεν είδε η δεν καταλαβε ότι σε υπουργεία που μετράνε για την είκονα και τις σχέσεις με το εξωτερικό ( Εξωτερικών, Οικονομικών, Αμυνας, Οικονομίας) δεν έγινε καμμια αλλαγή σε επίπεδο κορυφής. Σ αυτό αποδίδω μεγάλη σημασία (για όσους καταλαβαίνουν). Δείχνει ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση — αντίθετα με ανοησίες που διακινούν κάποιοι — όχι μόνο δεν θέλει να τα σπάσει αλλά ποντάρει στην εμβάθυνση των σχέσεων με ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

2. Η νέα γενια στελεχώβ ηλικίας λιγο πολύ του Τσίπρα ( των οποίων την ύπαρξη αγνοούσαμε πρίν τέσσερα χρόνια) έκανε σαφή βήματα ανόδου — με άλλα λόγια ο Τσίπρας δημιουργεί νέα γενια στελεχών. Κορυφαία ανέλιξη του Αλέξη Χαρίτση σε Υπουργό Εσωτερικών που σχεδόν κανείς δεν αναφέρει. Γιατι? Προφανώς λίγοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω στέλεχος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό.

3. Η άλλοτε κραταιά αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ υποεκπροσωπειται στη κυβέρνηση — για να μη πω είναι υπο εξαφάνιση. Τρίτο χτυπημα μετα τους Λαφαζανηδες και το θεμα Φίλη. Χωρίς να ανοίξει μύτη.

4. Τα ανοίγματα προς άλλους χώρους πρπεκτικά αλλά διακριτα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Τσίπρας επιδιώκει να κινηθεί προς την κεντροαριστερα και υο Κεντρο — σε χώρους όπου αφήνουν τεράστια κενά η ΝΔημοκρατία και πολιτικά.ανύπαρκτο ΚΙΝΑΛ. Αν τα καταφέρει και πόσο καλά, θα φανει.

ΥΓ. Εξαιρετική η σύντομη ανάλυση της Κατερίνας Πάντα στο φβ.

Έίμαστε εδώ.

Είμαστε παντού.

Ειμαστε πολλοί.

Είμαστε όλο και πιο πολλοί.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter